Αίσχος! Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου λόγω έλλειψης προσωπικού-Κατέρρευσαν το ΕΣΥ

564
Αίσχος! Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θωρακίζει το ΕΣΥ αλλά μέρα με την ημέρα το οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση εν μέσω πανδημίας

Ακόμα μια αποτυχία της κυβέρνησης που παρά την ολοφάνερη πλέον κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διατείνεται πως θωρακίζει τα νοσοκομεία.

Κλείνει λοιπόν και η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου εν μέσω πανδημίας καθώς δεν  υπάρχουν πλέον γιατροί για να την στελεχώσουν και οι ασθενείς μεταφέρονται στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Πάτρας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, μετά την  αποχώρηση του ενός από τους δύο γιατρούς από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν Ηλείας, γνωμοδότησε αρνητικά κρίνοντας επικίνδυνη τη λειτουργία της μονάδας υπό αυτές τις συνθήκες.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ζητώντας δια ζώσης απάντηση στη Βουλή σε σχέση με την έντονη ανησυχία, αλλά και τα αναπάντητα ερωτηματικά που προκαλεί στους κατοίκους η σταδιακή αποδυνάμωση της κλινικής ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου, η οποία μαθηματικά οδηγεί σε αναστολή λειτουργίας της μονάδας, ενώ η πανδημία καλπάζει και οι ανάγκες για διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρίνης «από τους συνολικά τέσσερις γιατρούς που υπηρετούσαν στη μονάδα του Γ.Ν. Πύργου, οι δύο παραιτήθηκαν για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πρόσφατα μετακινήθηκε ακόμα ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου και χωρίς να υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωσή τους ή στελέχωση της κλινική. Με ποιο σκεπτικό ελήφθησαν αυτές οι αποφάσεις και ποιος τις πήρε;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας