Αίσχος! Καναδάς: Πρόστιμα 100.000$ και φυλακή στους φορτηγατζήδες!

1367
Αίσχος! Καναδάς: Πρόστιμα 100.000$ και φυλακή

ΗΠΑ: Η αυτοκινητοβιομηχανία σταματά την παραγωγή λόγω κλειστών συνόρων από τo κίνημα Convoy for Freedom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οντάριο μετά τις πιέσεις του προέδρου Joe Biden για να «σπάσει» η διαδήλωση των οδηγών φορτηγών κατά των υγειονομικών μέτρων.
Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός του Οντάριο την Παρασκευή απείλησε με πρόστιμα 100.000 δολαρίων, φυλάκιση και αφαίρεση των οχημάτων από τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.
«Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε το άνοιγμα των συνόρων (σ.σ. με τις ΗΠΑ). Και στους πολιορκημένους κατοίκους της Οτάβας, τους λέω: θα φροντίσουμε ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε φυσιολογικά τη ζωή σας το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ford σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο ώστε να εκδοθούν σύντομα εντολές με τις οποίες θα ξεκαθαρίζεται ότι «είναι παράνομο και ποινικώς κολάσιμο» να κλείνουν οι δρόμοι και να παρεμποδίζονται η μεταφορά προϊόντων, οι μετακινήσεις των πολιτών και η λειτουργία των υπηρεσιών.
Ο Ford υποσχέθηκε επίσης ότι θα ληφθούν και νέα ποινικά μέτρα σε βάρος των διαδηλωτών, όπως πρόστιμα και ενδεχομένως ποινές φυλάκισης σε όσους δεν υπακούσουν τις εντολές της κυβέρνησής του.
Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν ο Tredeau ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της covid.

ΗΠΑ: Η αυτοκινητοβιομηχανία σταματά την παραγωγή λόγω κλειστών συνόρων από τo κίνημα Convoy for Freedom

H Ford σκέφτεται να μεταφέρει αεροπορικώς τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο του Καναδά καθώς το Convoy for freedom των οδηγών φορτηγών εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά.
Ήταν γνωστό από μέρες ότι εφόσον η γέφυρα Ambassador Bridge που συνδέει το Οντάριο με το Ντιτρόιτ παραμείνει κλειστή για περισσότερες από 48 ώρες, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής.
Και πράγματι, από το πρωί της Πέμπτης, 10 Φεβρουαρίου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες, Toyota, Chrysler Pacifica, Ford και General Motors, είτε σταμάτησαν είτε περιόρισαν την παραγωγή τους και στις δύο αυτές χώρες, επειδή έλειπαν ανταλλακτικά που συνήθως αποστέλλονται με φορτηγά τα οποία διασχίζουν την πιο πολυσύχναστη χερσαία συνοριακή διέλευση μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά.

H Ford σκέφτεται να μεταφέρει τα ανταλλακτικά αεροπορικώς

Τώρα, σύμφωνα με Reuters η Ford εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τα απαραίτητα ανταλλακτικά αεροπορικώς, προκειμένου να αποφύγει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη Γέφυρα Ambassador Bridge, τη βασική εμπορική αρτηρία ΗΠΑ Καναδά, λόγω των διαδηλώσεων ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford θέλει να στείλει αεροπορικώς τα απαιτούμενα ανταλλακτικά αυτοκινήτων σε ένα εργοστάσιο στο Windsor που παράγει κινητήρες για δημοφιλή μοντέλα.
«Ψάχνουμε όλες τις επιλογές για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα εργοστάσιά μας», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του καναδικού τμήματος της Ford.
Την Τετάρτη, η Ford είπε στο πρακτορείο AP ότι η παραγωγή κινητήρων στο Windsor έχει ανασταλεί. «Ελπίζουμε αυτή η κατάσταση να επιλυθεί γρήγορα γιατί θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ και του Καναδά», δήλωσε η εταιρεία.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης Toyota, Chrysler Pacifica, Ford και General Motors

Σημειωτέον ότι η Ford δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αντιμετωπίζει προβλήματα ανεφοδιασμού των εργοστασίων τους λόγω του κλεισίματος της γέφυρας. Η Toyota, η Chrysler Pacifica, η Ford και η General Motors έχουν σταματήσει ή περιορίσει την παραγωγή σε διάφορα εργοστάσια της περιοχής.
Η Toyota αναμένει ότι θα έχει τρεις γραμμές παραγωγής στο Οντάριο εκτός σύνδεσης για το υπόλοιπο της εβδομάδας.
Ο Robert Wildeboer, εκτελεστικός πρόεδρος της Martinrea International Inc., δήλωσε στο Bloomberg ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να παγώσει πλήρως τη δραστηριότητά της λόγω του αποκλεισμού.
Η Martinrea είναι σημαντικός κατασκευαστής ανταλλακτικών αυτοκινήτων με έδρα το Vaughan του Οντάριο. Κατασκευάζει κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, θήκες, περιβλήματα, αναρτήσεις, εξαρτήματα πλαισίου και αμαξώματα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της περιοχής.
Ο αποκλεισμός της γέφυρας δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα που κορυφαία τραπεζικά και κυβερνητικά στελέχη παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Ο διοικητής της Τράπεζας του Καναδά παρακολουθεί την κατάσταση

Ο διοικητής της Τράπεζας του Καναδά Τiff Macklem προειδοποίησε ότι το παρατεταμένο κλείσιμο της γέφυρας αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονομία.
Προϊόντα περίπου 511 δισ. δολαρίων διακινούνται ετησίως μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω δρόμων και γεφυρών.
Και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα λάβει τέλος η αναταραχή.
Η γέφυρα Ambassador Bridge αναγκάστηκε να κλείσει τη Δευτέρα, αφού οι φορτηγατζήδες που διαμαρτύρονταν κατά της καναδικής νομοθεσίας περί υποχρεωτικού εμβολιασμού την απέκλεισαν.
Έως και την Παρασκευή, κανένα αυτοκίνητο δεν περνούσε τα σύνορα.
Κάτοικοι του Windsor δήλωσαν στους Epoch Times ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό της γέφυρας κι ότι όχι μόνο οι φορτηγατζήδες, αλλά κάθε μέσος πολίτης θέλει να διαμαρτυρηθεί δυναμικά ενάντια στην ιατρική τυραννία της κυβέρνησης.

Κάτοικοι Windsor: “Θέλουμε απλώς την ελευθερία μας

“Θέλουμε απλώς την ελευθερία μας, δεν θέλουμε τίποτα άλλο. Φτάνει πια”, δήλωσε η Sue Sami, κάτοικος του Windsor, που έχασε τη δουλειά της επειδή δεν ήθελε να κάνει δεύτερη δόση εμβολίου επειδή είχε σοβαρές παρενέργειες στην πρώτη.
Αλλά και ο φίλος του διαδηλωτής και κάτοικος του Windsor Sami Mandalawi είπε ότι οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στις γραμμές τους και στην ειρηνική διαμαρτυρία τους μέχρι να συλληφθούν.
«Είμαι εδώ γιατί λατρεύω τη Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών του Καναδά και θέλω να προστατεύσω αυτές τις ελευθερίες”.
«Πρέπει να υπερασπιστούμε ό,τι πρέπει και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, χωρίς καμία επιτεθικότητα. Είμαστε προετοιμασμένοι να φύγουμε με χειροπέδες και χωρίς να επιτεθούμε στους αστυνομικούς που τους αγαπάμε και που κατά τραγικό τρόπο, τους στέλνουν εναντίον μας», είπε ο Mandalawi.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Biden ζήτησε από τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau να χρησιμοποιήσει τις ομοσπονδιακές δυνάμεις για να ξεμπλοκάρει τη γέφυρα και να διαλύσει τις διαδηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας