Αίσχος: «Έκλεισαν» τους διαδηλωτές κατά των πλειστηριασμών μέσα στην Τράπεζα της Ελλάδος

4272
τράπεζα

«Ανοίξτε γρήγορα. Τι είσαστε εδώ πέρα; Xoύντα είσαστε;», φώναζε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, χτυπώντας την πόρτα εισόδου της Τράπεζας της Ελλάδας

Νωρίτερα διαδηλωτές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών μπήκαν σε υποκατάστημα της Eurobank στην Κοραή, σε Alpha Bank και Εθνική στη Σταδίου και στην Πειραιώς στην Πανεπιστημίου και μοίρασαν σε πολίτες και εργαζομένους φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών καλώντας τους να συμμετέχουν στην σημερινή συγκέντρωση στις 6 μ.μ στον πεζόδρομο Κοραή ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πορεία στο Σύνταγμα

Με κινηματική παρέμβαση στις τράπεζες από μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής έγινε σήμερα η επίσημη πλέον αρχή της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Δεκάδες μέλη του κινήματος που πραγματοποίησαν περιοδεία διαμαρτυρίας σε τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, αντιμετωπίστηκαν με ωμό αυταρχισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς με την είσοδό τους οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα, ενώ έξω από το κτίριο έσπευσαν δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.
Στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άρχισε να χτυπά την πόρτα, όπου βρίσκονται κλεισμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας:  «Ανοίξτε γρήγορα την πόρτα. Τι είστε εδώ πέρα; Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά όχι εδώ».
Λίγη  ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές βγήκαν από το κτίριο, χωρίς να σημειωθούν προσαγωγές ή περαιτέρω ένταση.Οι διαδηλωτές μπήκαν σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας
Λίγο μετά τις 11  περίπου δεκάδες μέλη των συλλογικοτήτων μπήκαν σε υποκατάστημα της «Eurobank» στην πλατεία Κοραη και αφού σήκωσαν πανό στη συνέχεια φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών και έφυγαν.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτούργησαν λίγα λεπτά αργότερα στα υποκαταστήματα της Alpha Bank και  της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Πανεπιστημίου και ύψωσαν πανό και σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.
Να σημειωθεί πως σήμερα αναμένεται να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 70 ακίνητα ενώ μέχρι την Τρίτη είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 1.784 πλειστηριασμοί.
Οι πλειστηριασμοί αυτοί, αφορούν ακίνητα όλων των κατηγοριών. Από κατοικίες, αγροτεμάχια, βιομηχανικά κτίσματα, γραφεία μέχρι εργοστάσια με τους επισπεύδοντες να είναι κατά κύριο λόγο τράπεζες.

Δυναμική συγκέντρωση του κινήματος σε συμβολαιογραφείο ενάντια σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, μετά την δυναμική παρέμβαση του στις τράπεζες, έδωσε μία νέα αγωνιστική απάντηση στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που θα φτάσουν από τώρα μέχρι το 2021 στις 130.000 σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών διοργάνωσε συγκέντρωση μπροστά σε συμβολαιογραφείο Αθήνας επί της Ακαδημίας 62, στο οποίο γίνονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, η πρώτη απ’ αυτές για πρώτη κατοικία στο Κορωπί για χρέος 50.000 € και η δεύτερη για μικρή κατοικία μόλις 27 τ.μ. σε υπόγειο στα Καλύβια και ισόγειο 40,70 τ.μ. με συνολική αξία/τιμή πρώτης προσφοράς 60.330 €.
Το χαρακτηριστικό ήταν και πάλι η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, αφού η κυβέρνηση επιστράτευσε πολλές διμοιρίες ΜΑΤ, για να “φυλάξουν” από τους διαδηλωτές τις πόρτες των 20 πολυκατοικιών, που στεγάζουν τα συμβολαιογραφεία, τα οποία διενεργούσαν, σήμερα 21/02/2018 70 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Το κλίμα αστυνομοκρατίας έφτασε σε ακραίο σημείο με την ρητή απαγόρευση εισόδου στο συγκεκριμένο κτίριο ιδιαίτερα του παρευρισκόμενου Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο τα ΜΑΤ, με ειδική κυβερνητική, όπως ελέχθη, εντολή, απωθούσαν και έσπρωχναν επανειλημμένα και βίαια δια των ασπίδων τους.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνέχεια συνθήματα, με τα οποία διαμαρτύρονταν γιατί η κυβέρνηση, αντί να χρησιμοποιεί τους ένστολους για να υπερασπίζονται τους πολίτες, τους δίνει εντολές να φυλάνε τους τραπεζίτες και επίορκους συμβολαιογράφους, ώστε να ξεσπιτώνουν ανενόχλητα λαϊκές οικογένειες.
Τελικά, υπήρξε επιτυχία του κινήματος το γεγονός ότι και οι δυο ως άνω πλειστηριασμοί, χάρις κυρίως στην πίεση των διαμαρτυρομένων, ανεστάλησαν.

Από τον πίνακα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που επισυνάπτουμε φαίνονται καθαρά τα ψέματα της κυβέρνησης και κυρίως των Τσίπρα – Κοντονή – Τσακαλώτου, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ούτε ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000€.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη 

Ο Παν. Λαφαζάνης, έξω από το συμβολαιογραφείο στην Ακαδημίας 62, έκανε την παρακάτω δήλωση:
” Αντί να προασπίσουν πολιτικά τα Ίμια, παίρνουν τα σπίτια του ελληνικού λαού.
Αντί να διαφυλάξουν την Κυπριακή ΑΟΖ, στέλνουν όλα τα ΜΑΤ στα συμβολαιογραφεία να προστατεύσουν τους τραπεζίτες!
Ντροπή και αίσχος!

Βίντεο από και φωτογραφίες την πρωινή κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8YoPCqc183U



pleist1 pleist3 plerst2

Φωτογραφίες από την μεσημεριανή κινητοποίηση σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας (Ακαδημίας 62)


πλειστηριασμός77
πλειστηριαμοι11 πλειστηριασμοι22 πλειστηριασμος πλειστηριασμός11-12 πλειστηριασμος33 πλειστηριασμός44 πλειστηριασμός55 πλειστηριασμός66  πλειστηριασμός88
 

2 Σχόλια

  1. Και εμείς κάθε φορά αντιμετωπίζαμε αυτή την κομματική αλητεία με “κείμενα συμβολής” στις συνδιασκέψεις – συνέδρια, καλά να πάθουμε!

  2. Κύριοι της ΛΑΕ καλοί οι αγώνες σας με τα λόγια αλλά δεν συμμετέχετε στην πιό σωστή και δυναμική ενέργεια για την απελευθέρωση της χώρας από τούς κατακτητές!!!!! Γιατί αφού διακήρυττε ότι η χώρα μας είναι υπό κατοχή δεν υπογράφετε και δεν συμπραττετε μαζί με το ΕΠΑΜ την μήνυση που κατέθεσε αυτό το κόμμα????Που είναι λοιπόν ο πατριωτισμός σας???? Πού είναι η συνεργασία που διακυρυττετε????. Αποδεικνύετε ότι δεν πιστεύετε αυτά που λέτε και δεν θέλετε να αναλάβετε καμία ευθύνη !!!!!Ο ελληνικός λαός χόρτασε από λόγια κριτική και άλλα!!!!! Θέλει Ζητά ενέργειες για την απελευθέρωση της χώρας μας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας