Αίγυπτος: Στο «φως» τάφος 4.400 χρόνων της εποχής του Φαραώ Νεφερίρκαρ

1827
τάφος
Ο τάφος του υψηλόβαθμου ιερέα χρονολογείται βρέθηκε στη νεκρόπολη της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο – Στο εσωτερικό απεικονίζονται ο ιερέας και η οικογένειά του.

Ο τάφος ενός υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πάνω από 4.400 χρόνια πριν ανακαλύφθηκε στην νεκρόπολη της Σακάρα κοντά στο Κάιρο από αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές.

Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στην βασιλεία του φαραώ Νεφερίρκαρ, σύμφωνα με το υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

4,400-year-old tomb discovered in Egypt

Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον κάτοχο του τάφου, την μητέρα του, την σύζυγό του και την οικογένειά του. Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες εσοχές με αγάλματα που αναπαριστούν τον ιερέα και μέλη της οικογένειάς του.

Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, οι αιγυπτιακές αρχές είχαν ανακοινώσει την ανακάλυψη επτά τάφων, τέσσερις από τους οποίους χρονολογούνται 6.000 χρόνια πριν, από την ίδια αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μεγάλο αριθμό σκαραβαίων και μουμιοποιημένων γατών.

Η Σακάρα, νότια του Καΐρου, είναι μία τεράστια νεκρόπολη στην οποία βρίσκεται η γνωστή κλιμακωτή πυραμίδα του φαραώ Ζοζέρ, η πρώτη πυραμίδα της περιόδου των φαραώ.

Το μνημείο, το οποίο κατασκευάσθηκε περί το 2.700 π.Χ. από τον αρχιτέκτονα Ιμχοτέπ, θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μνημεία στην επιφάνεια της γης.

Δείτε φωτογραφίες από το τάφο του ιερέα της ΑρχαίαςΑιγύπτου:

000_1BM5PA

 

000_1BM6GF

 

000_1BM6QS

 

egypt_doom3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας