Έτοιμες σε τρεις εβδομάδες οι τουρκικές εγκαταστάσεις απέναντι από τα Ίμια

1794
ίμια

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής τουρκικών εγκαταστάσεων απέναντι από τα Ίμια, στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό) της Τουρκίας, με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας να φιλοξενούν εκτενή δημοσιεύματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το σημείο.
Όπως μεταδίδουν, η κατασκευή του φυλακίου – παρατηρητηρίου ξεκίνησε με πλωτή πλατφόρμα η οποία μετέφερε στο νησί τα πρώτα μηχανήματα, ενώ υπολογίζεται πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε τρεις εβδομάδες.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι το μικρό πλοιάριο που μεταφέρει την αποβάθρα και τον εκσκαφέα, το οποίο παρακολουθείται και φυλάσσεται από τουρκική ακταιωρό και κανονιοφόρο του τουρκικού στρατού.


Σημειώνεται πως το παρατηρητήριο θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων, προσφύγων αλλά και παράτυπων μεταναστών. Επίσης, θα εποπτεύεται η περιφέρεια Ντιντίμ του Αϊδινίου, καθώς και η περιοχή ανάμεσα στο Μπόντρουμ και τη Ντάτσα.
Μάλιστα, θα διαθέτει, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και θερμικές κάμερες καταγράφοντας έτσι κάθε κίνηση στα Ίμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας