«Ή σε βάζω με μπλοκάκι, ή φεύγεις»

1711
μπλοκάκι

Η παράνομη –όπως έχει άλλωστε παραδεχθεί και το υπουργείο Εργασίας- εργασιακή σχέση με μπλοκάκι το επόμενο διάστημα θα γενικευθεί, με αφορμή το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.
Όπως αναφέρει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), κατά την κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 2 Μάρτη του Σωματείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), αυτό είναι ένα συμπέρασμα και αφορά άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους είτε είναι ήδη με μπλοκάκι ή απόδειξη δαπάνης, είτε είναι μισθωτοί.
«Θα είναι πολύ πιο συμφέρον τρόπος προσλήψεων για τους εργοδότες, θα είναι μορφή που θα γενικευτεί σαν σχέση εργασίας στους ήδη μισθωτούς. Ήδη μεγάλες ελεγκτικές το χρησιμοποιούν σε νέες προσλήψεις. Ήδη διάφοροι εργοδότες σε γραφεία ανακοίνωσαν σε εργαζόμενους ότι “ή σε βάζω με μπλοκάκι, ή φεύγεις”», αναφέρει η ΕΛΕΠΑ, σε σχετική της ανακοίνωση.
Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα δράσης και ενημέρωσης των λογιστών για το τι σημαίνει εργαζόμενος με «μπλοκάκι» και τι επιπτώσεις υπάρχουν, καθώς και πως συλλογικά και από κοινού θα αντιδράσουν.
Το πρόγραμμα δράσης είναι το εξής:

  • Δευτέρα 6 Μάρτη και ώρα 17.30, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), συμμετοχή στην συνέντευξη τύπου των επιτροπών μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων Οικονομολόγων, Μηχανικών, Υγειονομικών, Δικηγόρων για κοινή δράση κόντρα στον αντιασφαλιστικό νόμο.
  • Τοπικές συσκέψεις σε δυτικά προάστια (19 Μάρτη) και σε Πειραιά (22 Μάρτη) για ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους της περιοχής. (Θα ανακοινωθούν ακριβείς ώρες και μέρη συσκέψεων)
  • Περιοδείες στις μεγάλες εταιρίες του κλάδου.
    Κοινές περιοδείες με αυτοαπασχολούμενους
    σε λογιστικά γραφεία του Κέντρου και των Πατησίων.
  • Κινητοποίηση και αποκλεισμός τοπικών γραφείων ΕΦΚΑ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας σε υπ. Εργασίας και Οικονομικών.
  • Προετοιμασία για απεργιακή κινητοποίηση.
  • Γενική Συνέλευση του σωματείου εντός του Μαρτίου.

ΕΛΕΠΑ και ΠΟΛ καλούν «σε αγωνιστική ανάταση όλους τους συναδέλφους», καθώς «τίποτε δεν τελείωσε, οι εργαζόμενοι θα πούμε την τελευταία λέξη».
 
Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας