Πετράκος: Ή με την ΛΑ.Ε ή με όσους ψήφισαν τα μνημόνια

1940
κυβέρνηση
Συνέντευξη Τύπου του Θ. Πετράκου στα τοπικά ΜΜΕ στην Αρκαδία.
«Το πραγματικό δίλημμα  για τον κόσμο δεν είναι  Τσίπρας ή Μητσοτάκης, αλλά: Με  την Λαϊκή Ενότητα ή με αυτούς που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα τέσσερα μνημόνια».

Είπε χαρακτηριστικά το μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε Θαν. Πετράκος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στην Τρίπολη την Πέμπτη (06/09), που βρέθηκε για να παραστεί στις εργασίες της συνέλευσης ΛΑ.Ε Αρκαδίας.

Ο Θανάσης Πετράκος, τόνισε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει η πολλαπλή προεκλογική περίοδος και χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της κυβέρνησης, για έξοδο απ’ το μνημόνιο.

Αρχικά αναφερόμενoς στις εκλογές του Μαΐου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και τέταρτη κάλπη, αυτή των εθνικών εκλογών, υπογραμμίζοντας, πως το δίλημμα για τον ελληνικό λαό, δεν θα πρέπει να είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης, καθώς και «οι δυο επί της ουσίας συμφωνούν ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική εκτός μνημονίων και εκτός νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Γι’ αυτό  ο λαός πρέπει να αποφασίσει, ή θα είναι με αυτούς που ψήφισαν τα μνημόνια ή θα είναι με αυτούς που δεν τα ψήφισαν», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, έκανε λόγω  για ακόμα ένα ψέμα του κ.Τσίπρα, ο οποίος – όπως δήλωσε – συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό. «Ούτε ένα ευρώ διαγραφή του Δημόσιου χρέους δεν έχει πετύχει με την πολιτική που ασκεί ο κ.Τσίπρας! Έχουμε εισέλθει ήδη στο 4ο μνημόνιο. Η εποπτεία συνεχίζεται, οι δανειστές είναι εδώ, η οικονομική πολιτική έχει ήδη προαποφασιστεί.

Δεν βγαίνουμε από καμία εποπτεία, αφού θα μας ελέγχουν μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των δανείων, μέχρι το 2060 δηλαδή.

Στις 21-8-2018 προφανώς δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, ούτε ακυρώθηκαν  οι 700 και πλέον εφαρμοστικοί  μνημονιακοί νόμοι, αλλά εισήλθαμε σε μια νέα περίοδο υλοποίησης των σκληρότερων μνημονιακών μέτρων και εμβάθυνσης των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων.

Η κυβέρνηση ανέλαβε νέες δεσμεύσεις:

Η χώρα εφεξής υποχρεώνεται να παρουσιάζει πλεονάσματα 3,5% για μία πενταετία (μέχρι το 2022) και 2,2% κατ’ έτος μέχρι το 2060, κάτι πρωτοφανές και ασύλληπτο στην οικονομική ιστορία των κρατών.

-οι πλειστηριασμοί θα υπερβούν τις 130.000 ως το τέλος του 2021

-τα «κόκκινα» δάνεια, μέχρι το τέλος του 2019, θα πρέπει να μειωθούν στο 35% από 48% (από 92 δις στα 64,6 δις ευρώ σε έναν χρόνο),

-Το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ  και  του δημόσιου πλούτου, προβλέπεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2019. Στη συνέχεια μετά το 2022,  θα ξεπουληθεί και ότι είναι στο Υπερταμείο όπως αποκαλύφτηκε από την απάντηση του κ.Μοσκοβισί στον ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε Νίκο Χουντή

Προβλέπεται επίσης να υλοποιηθεί η μείωση κατά 3.000 περίπου ευρώ της έκπτωσης φόρου («αφορολόγητο») για το 2020 και η δύο φορές ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων που είναι συνδεδεμένη με το πλεόνασμα των ετών 2019-2022.

Το δημόσιο χρέος αντί  να μειωθεί αυξήθηκε δραματικά Το 2009 το χρέος ήταν στο 127%  του ΑΕΠ, τώρα είναι στο 186% και σε απόλυτους αριθμούς, 344 δις ευρώ. Ο λαός πλήρωσε 336 δις όλα αυτά τα χρόνια σε χρεωλύσια και δόσεις χρέους.  Όμως οι κ. Τσίπρας και  Μητσοτάκης έχουν συνυπογράψει ότι δεν πρέπει  να διαγραφεί ούτε ένα ευρώ του χρέους παρότι οι κ. Ντάϊσεμπλουμ και Μοσκοβισί παραδέχτηκαν απαντώντας στον Ευρωβουλευτή της ΛΑ.Ε Νίκο Χουντή  ότι το 90% των δανείων του 1ου και 2ου μνημονίου φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό για να σωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες!!!

Βραδυφλεγής βόμβα  είναι, όμως, και το ιδιωτικό χρέος που είναι στο 130% του ΑΕΠ. Και μην ξεχνάμε, ότι, ο ΟΟΣΑ, παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στους φόρους και μάλιστα η φορολογία έγινε ακόμη πιο ταξική σε βάρος του λαού αφού αυξήθηκε η φορολογία των φτωχών δηλαδή οι έμμεσοι φόροι. Είναι αποκαλυπτικό ότι τα 7 από τα 10 ευρώ της φορολογίας το 2017 προέρχονται από τους έμμεσους φόρους από 6  από τα 10 ήταν το 2016. Το 35% των εργαζομένων ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, ενώ κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Αναφορικά με τις θέσεις τις Λαϊκής Ενότητας γύρω από σοβαρά ζητήματα, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως το κόμμα του αγωνίζεται ενάντια  στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τον άμεσο τερματισμό των πλειστηριασμών για τα σπίτια, τις μικρομεσαίες περιουσίες και τα επαγγελματικά ακίνητα, στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής προοδευτικής πορείας της χώρας μας.

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών λαϊκών περιουσιών, η σεισάχθεια στο μεγαλύτερο μέρος των ιδιωτικών χρεών και η αναζωογόνηση μιας ευρείας στεγαστικής πολιτικής αποτελούν κεντρικούς άξονες για την ανακούφιση των πολιτών, την αναζωογόνηση της οικοδομής και ευρύτερα της ανάπτυξης της χώρας μας.

Είμαστε ενάντια σε αυτού του είδους την πολιτική που βαθαίνει την εξάρτηση», δήλωσε ο κ.Πετράκος, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση την χαρακτήρισε ως την πιο αμερικανόφιλη κυβέρνηση που έχει υπάρξει από το ’74.

«Εμείς αγωνιζόμαστε  για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη με κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε.

Αυτήν την ώρα η Ελλάδα, χρειάζεται όσο ποτέ μια μεγάλη ριζοσπαστική δημοκρατική ανατροπή και μια νέα προοδευτική πορεία.

Η αληθινή έξοδος από τα Μνημόνια σημαίνει καταργηση των 714 μνημονιακών νόμων, εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής εξόδου από την κρίση, παραγωγικής ανόρθωσης, δραστικής μείωσης της ανεργίας, ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των μισθωτών, συνταξιούχων, λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας. Προϋποθέτει ανατροπή της Λιτότητας και της Επιτροπείας και βαθιά διαγραφή του Χρέους. Είναι η μόνη επιλογή που ανοίγει ελπιδοφόρους ορίζοντες και αργά ή γρήγορα ο ελληνικός λαός θα την επιβάλλει. Γι’ αυτήν τη λύση αγωνίζεται με συνέπεια η «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε), στηρίζοντας τις αγωνιστικές του αντιστάσεις.

Πρώτο μεγάλο βήμα για αυτήν την ελπιδοφόρα ανατροπή είναι να ενισχυθεί στον λαό και στο κίνημα και να μπει ισχυρή η ΛΑ.Ε στη Βουλή, ώστε η τελευταία να αποκτήσει επιτέλους αντιπολίτευση και γρήγορα η χώρα μια νέα μετωπική πολιτική και αγωνιστική πλειοψηφία ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της χώρας.

Για  να γίνουν όλα αυτά η χώρα μας έχει όσο ποτέ ανάγκη από ένα μεγάλο μέτωπο ισότιμης συνεργασίας όλων χωρίς εξαίρεση των ριζοσπαστικών, των αριστερών, των προοδευτικών, των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, που αμφισβητούν το σημερινό σύστημα. Ένα πρώτο βήμα σε αυτήν τη μετωπική κατεύθυνση έχει γίνει με το γνωστό κείμενο των 1-1-4. Το όραμά μας είναι μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων, πέρα από όποιες διαφορές, για την ελευθερία, την πραγματική δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον οικονομικό μετασχηματισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα».

Τέλος ο Θ. Πετράκος έκανε λόγω και για ένα σκάνδαλο που θα αποκαλυφθεί εκτενώς τις επόμενες ημέρες και αφορά στην Αρκαδία και πιο συγκεκριμένα στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. «Ξεπουλιούνται οι μονάδες της ΔΕΗ αλλά επειδή το δίκτυο δεν αντέχει, δεν θα μπαίνει η μονάδα της ΔΕΗ στο φουλ της δυναμικότητας της, αλλά θα μειωθεί, για να μπαίνουν στο φουλ οι μονάδες των ιδιωτών όταν θα τις αγοράσουν», δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας