Ήσυχος για Βενεζουέλα: «Πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπροστά από τα πραξικοπήματα»

2090
κάτω
Το στέλεχος της ΛΑΕ καταλόγισε σκληρή οικονομική επίθεση στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ οι οποίες απαγορεύουν όπως είπε ακόμη και την εισαγωγή εμβολίων.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται πίσω αλλά μπροστά από τα πραξικοπήματα» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Κώστας Ήσυχος της Λαϊκής Ενότητας για την κρίση που διέρχεται η Βενεζουέλα.

Καταλόγισε σκληρή οικονομική επίθεση στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ οι οποίες απαγορεύουν όπως είπε ακόμη και την εισαγωγή εμβολίων. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και η οικονομική πολιτική της Δύσης ενώ τόνισε ότι ο Γκουαϊδό αυτο-ανακηρύχθηκε πρόεδρος έχοντας πάρει μόλις 2,8% στις προηγούμενες εκλογές.

«Δεκαοχτώ εκλογές και δημοψηφίσματα έχουν γίνει από τον Τσάβες και μετά. Τσάβες και Μαδούρο έχουν χάσει μόνο τρεις από αυτές. Ο Γκουαϊδό και το κόμμα του είχαν υπογράψει ότι οι τελευταίες εκλογές ήταν νόμιμες, όπως δεν αντέδρασε κανένας παρατηρητής από την Ευρώπη» πρόσθεσε και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για fake news σε σχέση με την πληροφόρηση επί του ζητήματος.

Χαρακτήρισε μάλιστα σενάρια για ταινίες του Γούντι Άλεν όσα ακούγονται περί απόφασης του Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και την προσπάθεια της Ρωσίας να τον μεταπείσει.

Ανέφερε επίσης ότι όλα όσα γίνονται, γίνονται για τα πετρέλαια της Βενεζουέλας και όχι για τη δημοκρατία. «Ο Πομπέο το έχει πει ανοιχτά ότι θέλει οι αμερικανικές εταιρίες να κάνουν μπίζνες» δήλωσε ο κ. Ήσυχος.

«Η Ευρώπη δεν έχει ενιαία θέση για τη Βενεζουέλα» σημείωσε και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με τη γραμμή Μογκερίνι για εκλογές στο Καράκας.

«Το κόμμα του κ. Κικίλια ψήφισε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα μνημόνια» σχολίασε ο κ. Ήσυχος τη δήλωση Κικίλια που παρομοίασε την ελληνική κυβέρνηση με αυτή του Μαδούρο.

*Πηγή: news247.gr, Χρήστος Καράμπελας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας