Έως 30% η πτώση στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης το 2018!

844
πετρελαίου

Η φτώχεια, η αδυναμία και η μειωμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών αλλά και η υπερφορολόγηση του καυσίμου θέρμανσης αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες για να διατηρηθούν σε αρνητικά επίπεδα οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης.

Παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς, επισημαίνουν ότι η φετινή πτώση θα κυμανθεί από 20% έως 30%, ποσοστό που θα διαμορφώσουν μέχρι τα τέλη του χρόνου και οι καιρικές συνθήκες.

Εφόσον διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες, η μείωση εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 20%.

Σύμφωνα με τις εταιρείες καυσίμων, από τις αρχές του μήνα, η ζήτηση εμφανίζεται ναι μεν αυξημένη από 15%- 20% σε σχέση με πέρσι, εξέλιξη που αποδίδεται στην επιλογή των νοικοκυριών να θερμάνουν τις κατοικίες τους ενόψει της εορταστικής περιόδου. Ωστόσο, η αύξηση των παραγγελιών, δεν δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει την πτώση.

Με αρνητικό πρόσημο υπολογίζεται να κλείσουν αντίστοιχα και οι συνολικές πωλήσεις των καυσίμων. «Το 2018 έρχεται να επιβεβαιώσει πολύ ξεκάθαρα μια σταθερή πτώση της αγοράς, που υπολογίζεται να κλείσει με μείωση πωλήσεων κατά 5%», αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Άλλωστε, η οικονομική κρίση θα συνεχίσει να πλήττει την αγορά όσο η δημοσιονομική πολιτική θα στηρίζεται στην λιτότητα και στην υψηλή φορολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας