Έχασε τη ζωή του, δουλεύοντας ως οικοδόμος στα 65 του!

1473
ζωή

Δούλευε ως οικοδόμος στα 65 του χρόνια και σκοτώθηκε χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου, πέφτοντας από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες επισκευής.

Το νέο εργατικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας του Ηρακλείου Κρήτης, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, μέλη του οποίου βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος, «όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας».

«Είναι θλιβερό συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους στο μεροκάματο γιατί είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης είτε η πενιχρή σύνταξη δεν φτάνει ώστε να ζήσει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια», τονίζει το Συνδικάτο.

Απαιτούμε, υπογραμμίζει, «την άμεση στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας και των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μπει φρένο στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς».

Εκφράζουμε, καταλήγει, «τα βαθιά συλλυπητήρια του Συνδικάτου μας και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά να σηκώσουν το κεφάλι και οργανωμένα, μαζί με το Συνδικάτο, να παλέψουμε για να επιβάλουμε το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας