«Έφυγε» ο Μπάμπης Χολίδης

1412
Χολίδης

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί την απώλεια του Ολυμπιονίκη της πάλης, Μπάμπη Χολίδη ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 62 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.Ο Χολίδης πήγαινε την κόρη του σε μάθημα χορού όταν αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής έλαβε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες, κατακτώντας δύο φορές μετάλλια και υπήρξε μια εμβληματική μορφή της ελληνικής πάλης. Γεννήθηκε στο Καζακστάν το 1956 και ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πάλη το 1968, σε ηλικία 12 ετών.

Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ (1976), της Μόσχας (1980), του Λος Άντζελες (1984) και της Σεούλ (1988) και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ελληνορωμαϊκή πάλη και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Χολίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 αλλά και της Σεούλ τέσσερα χρόνια αργότερα, χαρίζοντας δύο ιστορικές επιτυχίες στην Ελλάδα.

Διετέλεσε για δύο χρόνια και προπονητής της Εθνικής ομάδας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ελληνική πάλη και από την συγκεκριμένη θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας