Έφυγε μια σπουδαία ηθοποιός και μια έντιμη αγωνίστρια, η Δάφνη Σκούρα

1070
Δάφνη Σκούρα

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 95 ετών, άφησε η ηθοποιός Δάφνη Σκούρα. Η κηδεία της θα γίνει αύριο Πέμπτη στο Μάτι Αττικής.

Γεννημένη στην Αθήνα, η Δάφνη Σκούρα, στις 15 Νοεμβρίου 1925, από πατέρα με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα και Μικρασιάτισσα μητέρα, σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη και ακολούθως στο Εθνικό Θέατρο. Συνεργάστηκε με πολλά από τα μεγάλα ονόματα της σκηνής, όπως τους: Νίκο Χατζίσκο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μίμη Φωτόπουλο, Λυκούργο Καλλέργη, Μάνο Κατράκη κ.ά.

Επίσης, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές.

Η Δάφνη Σκούρα υπήρξε σύζυγος του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, δικηγόρο Ευάγγελο Μαχαίρα. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, ενώ ήταν μέλος της “Νεολαίας Λαμπράκη”. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στο φιλειρηνικό κίνημα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Δάφνης Σκούρα, μια ηθοποιός που τίμησε το παλιό καλό κινηματογράφο και συνδύασε τη προσφορά στη τέχνη με τον αγώνα για μια δημοκρατική, προοδευτική και δίκαιη Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας