Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος Γιάννης Ιωάννου

2395
σκιτσογράφος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Γιάννης Ιωάννου, ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς σκιτσογράφους της Μεταπολίτευσης. 

Ο γνωστός σκιτσογράφος γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποίησε σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο απόκτησε πτυχίο αρχιτεκτονικής το 1968. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές του στην E.U.P., στο Παρίσι, και απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το 1972.

Το 1975, παράλληλα με τη δουλειά του σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι, δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο αριστερό πολιτικό περιοδικό «Αντί». Ακολούθως, δούλεψε σαν γελοιογράφος, πρώτα στο καθημερινό «Βήμα», κατόπιν στο σατιρικό «Ποντίκι» και στη συνέχεια και σε άλλα έντυπα.

Χαρακτηριστικό της τέχνης του Γιάννη Ιωάννου ήταν η ικανότητα να σχολιάζει σε βάθος την επικαιρότητα με τα σκίτσα του, ενώ συνάμα υπήρξε σε όλη του τη διαδρομή αμετακίνητος επικριτής των αντιδημοκρατικών υπερβάσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων, του ευρωατλαντισμού και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Η σύνταξη της Ίσκρα εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια του σπουδαίου αυτού ανθρώπου και σημαντικού καλλιτέχνη και τα συλλυπητήριά της στους οικείους του. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας