Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

2464
Καλατζής

Ο Γιάννης Καλατζής, ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές στις δεκαετίες ’60 και ’70, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστή ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη.Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά συνεργάστηκε με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη.
Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου – Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός και Τόλης Βοσκόπουλος.
Συμμετείχε στο άλμπουμ μαζί με τραγουδιστές όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Μαρίζα Κωχ, Λίτσα Διαμάντη και Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.Το τελευταίο του άλμπουμ προτού αποσυρθεί ήταν το 1984, ωστόσο το 1985 πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Λοΐζο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.  Το 2000 κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής του και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από νεότερους τραγουδιστές.
Πηγή: efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας