Έτοιμος για επιστράτευση ο Ερντογάν. Η Τουρκία κινδυνεύει να προκαλέσει γενικευμένο πόλεμο!

2912
γενοκτονία

Για ενδεχόμενο επιστράτευσης στην Τουρκία μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, σε ομιλία που έδωσε στην πόλη Kahramanmaras της νοτιονατολικής Τουρκίας με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν της Συρίας, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».
Ο Ερντογάν, σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα εθνικιστικού μεγαλοϊδεατισμού, μίλησε και για το «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας», λέγοντας με στόμφο πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν κάποτε ήταν «18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πού φτάσαμε…»!
Η ομιλία του Τούρκου προέδρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της χώρας. Λίγο μετά τις δηλώσεις τού Ερντογάν, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης!
Αποτέλεσμα; Κατέρρευσε όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους!
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1.873 τρομοκράτες».
Μάλιστα, στον απόηχο των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα να έχουμε πρόωρες εκλογές στην Τουρκία. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι άλλος, από έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή, για τον οποίο υπεύθυνη θα είναι η Τουρκία. Ο συνδυασμός εθνικισμού, θρησκοληψίας και μιλιταρισμού με τις μεγαλοϊδεατικές αντιλήψεις περί «αναγέννησης» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο πρόσωπο της σύγχρονης Τουρκίας αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο μπορεί να θέσει σε τεράστιες περιπέτειες όλη την ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή γύρω από την Ελλάδα και με άμεσο αντίκτυπο και στην χώρα μας, ελέω της γειτονίας της με την Τουρκία. Και, δυστυχώς, με δεδομένη την παρουσία στην Ελλάδα μιας κυβέρνησης εθελόδουλης και πρόθυμης να εκπληρώσει κάθε επιθυμία των αφεντικών της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, χωρίς μάλιστα να εισπράττει ούτε ένα ελάχιστο «αντίτιμο» υποστήριξης από αυτούς στα εθνικά της θέματα, οι συνέπειες για την χώρα μας μπορεί να είναι έως και τραγικές.
Μόνο εάν υπάρξει σύντομα μια δημοκρατική πολιτική ανατροπή, που θα στρέψει και τον «μπούσουλα» της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας προς μία πολυδιάστατη κατεύθυνση, βασισμένη στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των χωρών της περιοχής και στο αμοιβαίο όφελος από αυτήν, είναι δυνατό να υπάρξει θετική διέξοδος για την χώρα και τους πολίτες της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας