Έρχονται απαράδεκτες αυξήσεις στα τέλη ανά επιβάτη σε τρία περιφερειακά αεροδρόμια

1848
αυξήσεις

Σε τρία από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece επιβάλλει απαράδεκτες αυξήσεις στα τέλη ανά επιβάτη από την 1η Απριλίου 2019.

Πρόκειται για αυτά των Χανίων, της Ζακύνθου και της Καβάλας, στα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.

Συγκεκριμένα από τα 13 ευρώ ανά επιβάτη που είναι τώρα τα τέλη θα αυξηθούν στα 18,5 ευρώ. Αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει η εταιρεία με το Δημόσιο.

Όπως είπε και ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell σε συζήτηση που είχε με δημιογράφους στο αεροδρόμιο Μακεδονία η Fraport έχει ήδη ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά και τους tour operators για τις νέες χρεώσεις. Εξάλλου όπως συμπλήρωσε πρόκειται για μία διαδικασία που δεν γίνεται αυτόματα, καθώς πρώτα πρέπει να υπάρξει η έκδοση πιστοποιητικού από ανέξαρτητο μηχανικό ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.

Πάντως η αύξηση αυτή αναμένεται να ανεβάσει και τις τιμές των εισιτηρίων. Ενδεχομένως να μην περάσει όλο το ποσοστό της αύξησης στους επιβάτες, αφού αυτό θα το αποφασίσουν οι αεροπορικές εταιρείες και με βάσει τον ανταγωνισμό.

Αυξήσεις στα τέλη διαχείρισης θα προκύψουν και στα υπόλοιπα αεροδρόμια όπως στη Ρόδο, στη Σάμο, στη Σκιάθο, στο Άκτιο και στη Μύκονο, μόλις ολοκληρωθούν και σε αυτά τα έργα που έχουν συμφωνηθεί, πιθανότατα τον Απρίλιο του 2020.

Σε ότι,τι αφορά το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης που μόλις χθες εγκαινιάστηκαν τα έργα για το νέο τερματικό, τα τέλη ανάγκη επιβάτη θα αυξηθούν από τον Απρίλιο του 2021 οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας