Έρχεται χάπι Pfizer για τον κορωνοϊό: «Θα συνοδεύει το εμβόλιο»

526
Έρχεται χάπι Pfizer

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer εκτός από ένα νέο εμβόλιο που ετοιμάζει σκοπεύει να δίνει παράλληλα στον πληθυσμό και το χάπι για τον κορωνοϊό, το οποίο θα πρέπει μάλιστα να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα!

Το νέο χάπι, θα είναι έτοιμο στο τέλος του έτους και θα είναι υποχρεωτικό να το λαμβάνει κάποιος δύο φορές την ημέρα, πέρα από το εμβόλιο, με το οποίο θα δρα συνεργατικά.

«Η επιτυχία κατά του COVID-19 θα απαιτήσει μάλλον τόσο το εμβόλια όσο και θεραπείες», δήλωσε σχετικά ο CEO της Pfizer Albert Bourla:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αρχίσαμε την έρευνα της δεύτερης από τις τρεις φάσεις για το αντιικό χάπι ειδικά σχεδιασμένο κατά του SARS-CoV-2 για ενήλικους χαμηλού ρίσκου εκτός νοσοκομείου», συμπλήρωσε ο CEO της Pfizer.

Η Pfizer εξέδωσε μάλιστα και σχετική ανακοίνωση Τύπου:

«Εάν πετύχει η έρευνα για το χάπι, αυτό θα  έχει τη δυναμική να δημιουργήσει μια νέα θεραπεία που θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί με το πρώτο σημάδι μόλυνσης, χωρίς να απαιτείται νοσηλεία».

Η εταιρεία περιγράφει το χάπι ως μια «ερευνητική από του στόματος χορηγούμενη αντιιική θεραπεία αναστολέα πρωτεάσης (ή ή πρωτεϊνάσης) που σχεδιάστηκε ειδικά για την καταπολέμηση του COVID -19 σε μη νοσηλευόμενους, συμπτωματικούς ενήλικες που έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση λοίμωξης SARS -CoV -2, αλλά δεν διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο η μόλυνση αυτή να εξελιχθεί  σε σοβαρή ασθένεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία ή θάνατο».

Μάλιστα όπως περιγράφουν πολλά ΜΜΕ στην Pfizer είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το χάπι αυτό και ελπίζουν ότι σύντομα θα το εγκρίνουν και θα το κάνουν υποχρεωτικό, όπως και το εμβόλιο και μάλιστα η εταιρεία φέρεται να έχει ξεκινήσει ή να ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή πριν το τέλος των κλινικών ερευνών.

Εδώ πρέπει  να σημειωθεί πως η Pfizer αναφέρει πως το χάπι έχει έννοια μόνο σε συνδυασμό με το εμβόλιο και όχι χωρίς αυτό. Μέχρι στιγμής αναφέρει ότι αυτό θα λαμβάνεται από όσους έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κορωνοϊού αλλά  κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μελλοντικά και ενόψει νέων μεταλλάξεων αυτό να λαμβάνεται προληπτικά δύο φορές την ημέρα και μάλιστα υποχρεωτικά όπως και το εμβόλιο,

Πολλοί πάντως αναφέρουν πως το χάπι της Pfizer είναι μια έκδοση του φαρμάκου ivermectin χωρίς να το ονομάζει έτσι για ευνόητους λόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας