Έρευνα: 9 στους 10 πιστεύουν ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν

950
έρευνα

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κινούνται οι πολίτες όσον αφορά την έξοδο από τα Μνημόνια και το τέλος της λιτότητας, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ 9 στους 10 θεωρούν ότι ο «Γολγοθάς» της λιτότητας δεν τελείωσε.

Στην ίδια έρευνα το 67% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όπως παρατηρούν οι συντάκτες της δημοσκόπησης, εκείνοι που «εμφανίζονται να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν “σηκώσει” το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης μέσω των μισθολογικών περικοπών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Συγκεκριμένα στην έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου, το 89%, θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν και στο μέλλον, εξαιτίας των συμφωνημένων μέτρων.

Καθολικό (72%) είναι, επίσης, το αίτημα για καθορισμό του κατώτατου μισθού με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι από τον Υπουργό Εργασίας που προβλέπει μνημονιακός νόμος του 2013, που κατάργησε την ΕΓΣΣΕ.

Μάλιστα, οι ερωτηθέντες που τάσσονται υπέρ, βρίσκονται στην πλέον παραγωγική ηλικία από 18-34 ετών και καταλαμβάνουν ποσοστό που αγγίζει και το 80%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας