Έντονη διαμαρτυρία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους: Θα κάνουν Πάσχα χωρίς λεφτά

1120
πάσχα

Έντονη διαμαρτυρία εξέδωσε η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) για το γεγονός ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι του κλάδου γίνονται μάρτυρες ενός παραλογισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης και του ΟΑΕΔ που πραγματικά δεν έχουμε ξαναζήσει.

Χιλιάδες εργαζόμενοι έως αυτή την στιγμή είναι εκτός ρύθμισης άλλα και αυτοί που έχουν μπει οι περισσότεροι θα δούνε χρήματα στους λογαριασμούς τους μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα, οι συνάδελφοι που τελείωσε η επιδότηση ανεργίας τον Δεκέμβριο μένουν εκτός καταδικασμένοι σε φτώχεια και ανέχεια. Συνάδελφοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για να πάρουν το επίδομα ανεργίας ή αυτοί που πήραν μόνο το εποχικό δεν έχουν να φάνε στην κυριολεξία.

Συνάδελφοι που δουλεύουν με συμβάσεις μιας ημέρας (εξτρατζήδες) και προσπαθούν να επιβιώσουν με λίγα μεροκάματα τον μήνα στα ξενοδοχεία, στα catering και στον επισιτισμό. Συνάδελφοι από τα εργολαβικά γραφεία (δουλεμπορικά).

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΖΩΗΣ.

Ακόμα όμως κι αυτοί που δικαιούνται τη  ρύθμιση θα κάνουν Πάσχα χωρίς λεφτά αφού το πιο σύντομο ανέκδοτο της εποχής ακούει στο όνομα ΟΑΕΔ. Η Διοίκηση του οργανισμού δεν έχει ενημερώσει τους κατά τόπους ΟΑΕΔ για τα μέτρα, βγάζει ανακοινώσεις πως τελείωσε η διαδικασία για τους δικαιούχους Ιανουαρίου Φεβρουαρίου και τους διαψεύδουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του οργανισμού και φυσικά ο εμπαιγμός με τους ανέργους του Δεκεμβρίου.

Ζητάμε άμεσα η Κυβέρνηση να εντάξει το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο στην παράταση επιδότησης ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μπορούν να επιβιώσουν όλο αυτό το διάστημα της κρίσης.

Ζητάμε από τον Υπουργό και Υφυπουργό κ.κ. Θεοχάρη και Κόνσολα να πάρουν θέση δημόσια για τα όσα συμβαίνουν με τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τέλος,  ενημερώνουμε πως η διοίκηση της Ομοσπονδίας σχεδιάζει ημέρα Πανελλαδικής δράσης για τους εργαζόμενους στον κλάδο με συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες τουριστικές περιοχές της Χώρας ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ».

 

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας