Ένα ολόκληρο στόλο από παγοθραυστικά LNG σκοπεύει να ναυπηγήσει η Ρωσία

1254
στόλο

Η Ρωσία προχωρά στη ναυπήγηση παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς LNG για χρήση στην Αρκτική με επίκεντρο το σταθμό Yamal LNG της Novatek.

Παρόλο που η θαλάσσια περιοχή στον αρκτικό κύκλο λιώνει με ταχείς ρυθμούς λόγω της κλιματικής αλλαγής, τα συμβατικά πλοία δεν μπορούν ακόμα να πλεύσουν εκεί, όπως παρατηρεί το Bloomberg. Ως εκ τούτου, η Ρωσία σκοπεύει να ναυπηγήσει τουλάχιστον 15 παγοθραυστικά μήκους 1.000 ποδών και κόστους 320 εκατ. δολαρίων έκαστο με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών από διάφορες χώρες.

Πρόκειται για τα πιο πλατιά πλοία μεταφοράς LNG που κατασκευάστηκαν ποτέ, με 164 πόδια πλάτος, ενώ το καθένα μπορεί να μεταφέρει 1 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου. Όλα μαζί θα μεταφέρουν 16,5 εκατ. τόνους LNG ετησίως. Ο στόχος είναι να ταξιδεύουν δυτικά προς την Ευρώπη το χειμώνα και ανατολικά προς την Ασία το καλοκαίρι μέσα από πάγο με πάχος 2 μέτρα.

Το πρώτο τέτοιο πλοίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο και φτάνει ταχύτητα 7,2 κόμβων μέσα σε παχύ πάγο. Κινείται με τρεις γεννήτριες των 15 μεγαβάτ που καταναλώνουν αέριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας