Ένας χρυσαυγίτης στην κατάληψη

1256
πολάκης

Τι είναι Γρέγος; Είναι χρυσαυγίτης. Φασίστας, δηλαδή. Τυγχάνει, δε, και βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Αυτός, λοιπόν, ο Αντώνης Γρέγος, ο κουμπουροφόρος της φωτογραφίας, ως εκπρόσωπος της ναζιστικής συμμορίας που παριστάνει το πολιτικό κόμμα, τον Νοέμβρη του 2012 έλαβε το λόγο στη Βουλή και ανέπτυξε τη θέση της Χρυσής Αυγής για τις μαθητικές καταλήψεις.

Είπε:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε εκ νέου το φαινόμενο των καταλήψεων. Συνέπεια αυτών δεν είναι μόνο η απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές, αλλά κι οι βανδαλισμοί που σημειώνονται στα σχολικά συγκροτήματα (…)».

Συνέχισε:

«Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κι αποτελεσματικά και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο».

Συμπλήρωσε:

«Οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να προβαίνουν σε εξακρίβωση των στοιχείων των ατόμων αυτών και να παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνώνται τυχόν ευθύνες των γονέων για παραμέληση εποπτείας και να ασκείται σε βάρος τους ποινική δίωξη».

Αυτοί είναι οι φασίστες. Λένε “πατρίδα” και εννοούν δωσιλογισμό και πατριδοκαπηλία. Λένε “τιμή” και εννοούν προστυχιά και μισανθρωπισμό. Και τώρα  παριστάνουν τους προστάτες των μαθητών και τους υπέρμαχους των καταλήψεων. Ποιοί; Ο ίδιοι οι τύποι που – όταν οι καταλήψεις αφορούσαν σε μαθητικά, κοινωνικά και πολιτικά αιτήματα που δεν είναι του γούστου των χρυσαυγιτών – μας έλεγαν ότι οι μαθητικές καταλήψεις συνιστούν «εγκληματική συμπεριφορά», ήθελαν την αστυνομική επέμβαση και την «αυτόφωρη διαδικασία» κατά των μαθητών που συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις και έφταναν μέχρι του σημείου να ζητούν ακόμα και τις διώξεις των γονιών των μαθητών για «παραμέληση εποπτείας» ανηλίκου.

*Πηγή: imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας