Έκπληξη Hahn: Λύση ''Σκοπιανού'' σε δυο βδομάδες. Εκλογές εξπρές στην Ελλάδα;

2585

«Βόμβα» στην υπόθεση των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για το ονοματολογικό, έριξε ο ο Johannes Hahn, αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής.
Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ο κ. Hahn προανήγγειλε λύση για το «Μακεδονικό» τις επόμενες δύο εβδομάδες. Λύση η οποία θα ανοίξει το δρόμο για διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ένταξη, όπως είπε.
Η βόμβα J. Hahn, ίσως, να ανοίξει το δρόμο για εκλογές εξπρές στην Ελλάδα.
Αν “κλείσει” σε δυο βδομάδες το Σκοπιανό, πιθανότατα να αξιοποιήσει τη ”λύση” ο Αλ. Τσίπρας για να αιφνιδιάσει και να οδηγήσει τον τόπο άρον-άρον σε εκλογές, ελπίζοντας ότι με την προμετωπίδα των Σκοπίων και υποβαθμίζοντας τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα θα μπορέσει να συγκεντρώσει το μέγιστο δυνατό ποσοστό, που αν δεν του δίνει τη νίκη, θα τον κρατά καλά στο κάδρο, χωρίς αυτοδύναμη ΝΔ. Άλλωστε, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται. 

Συγκεκριμένα ο J. Hahn τόνισε: ”Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία λύση. Τουλάχιστον μία λύση που θα ανοίξει το δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη FYROM.
Όλοι συμφωνούν ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο για την κοινωνία, για τη χώρα και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.”
Η δήλωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Δηλαδή τις σοβαρές αντιθέσεις που υπάρχουν για τη μη αναθεώρηση του Συντάγματος, που αρνείται η Σκοπιανή κυβέρνηση αλλά και για τις αλυτρωτικές αναφορές και την μακεδονική παράδοση και πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται ότι συνάντηση στη Βιέννη το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Nikolas Dimitrov, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Θα είναι μια ακόμη προσπάθεια να βρεθεί μια μίνιμουμ προσέγγιση, στο πλαίσιο βεβαίως των νέων δεδομένων όπως τα περιέγραψε ο κ. Hahn.
Από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο εισηγητής της έκθεσης για την ΠΓΔΜ, ο σλοβένος ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Ίβο Βάιλ, επισήμανε πως «προτείνοντας για άλλη μία φορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εμμένει στην αρχή ότι οι υποψήφιες χώρες θα κριθούν γι’ αυτό που αξίζουν».
«Το τελευταίο εμπόδιο -το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα- ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί σύντομα και ότι η χώρα θα μπορέσει να αφιερώσει όλη της την ενέργεια για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσει όλα τα απαραίτητα κριτήρια για την ένταξή της στην ΕΕ» καταλήγει.

1 σχόλιο

  1. ο τσιπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι αν παραχωρήσει το όνομα στα σκόπια και πάει σε εκλογές, θα υποστεί συντριβή. δεν πιστεύω να είναι τόσο άσχετος.
    αν θα πάει σε εκλογές, θα πάει μόνο αν έχει ολοκληρώσει το 3ο μνημόνιο και στο μεσοδιάστημα πριν αναγκαστεί να φέρει το 4ο μνημόνιο.
    Όμως η δήλωση του συγκεκριμένου επιτρόπου θέτει ένα σοβαρό ζήτημα και καλώ όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης να το σκεφτούν:
    Αν για τον οποιονδήποτε λόγο ή αφορμή, ο τσιπρας όντως προχωρήσει σε προκύρηξη εκλογών εξπρες, πόσο έτοιμα είναι τα αντιμνημονιακά κόμματα?
    Και ποιο είναι το ζητούμενο της “ετοιμότητας” και του αγώνα τελικά? Είναι το ζητούμενο απλά κάποιο ή κάποια αντιμνημονιακά κόμματα να πάρουν 3-4% και να μπουν στη βουλή?
    Ή να φτιαχτεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αντίστοιχο του δημοψηφίσματος, που πάει να πάρει την εξουσία?
    Και αν το ζητούμενο όντως είναι η ανατροπή και η διακυβέρνηση, τότε τα επιτελεία των αντιμνημονιακών κομμάτων δε θα έπρεπε ήδη να είναι κλεισμένα σε ένα δωμάτιο μέχρι να βρουν μια βάση συνεργασίας, ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα?
    Κσι από τη στιγμή που οι πολίτες δε βλέπουν να υπάρχει συναίνεση ούτε καν μεταξύ των αντιμνημονιακών κομμάτων, πως θα πειστεί να ενεργοποιηθεί? Και ας πούμε ότι τελικά ενεργοποιείται, ποιον να ψηφίσει?
    Γιατί να ψηφίσει τη ΛΑΕ και όχι Πλεύση Ελευθερίας? Γιατί το ΕΠΑΜ και όχι το Σχέδιο Β? Γιατί το ΔΗΚΚΙ και όχι τη Χριστιανική Δημοκρατία? κλπ κλπ Αρα ακόμη και αν οι πολίτες ενεργοποιηθούν, η πολυδιάσπαση ωφελεί ΜΟΝΟ το μνημονιακό τόξο, που έχει λύσει προ πολλού τα μεταξύ του θέματα συννενόησης κσι κυβερνάει απερίσπαστο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας