Έγγραφο Λιμενικού αποκαλύπτει «ναυμαχία» στα Ίμια:-«Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να μας εμβολίσει»

928
Έγγραφο Λιμενικού αποκαλύπτει

Στα όσα έγιναν στα Ίμια αναφέρεται έγγραφο του Λιμενικού Σώματος της Κω, το έγγραφο λέει ξεκάθαρα τα όσα έγιναν την Τετάρτη, ενώ αναφέρει λέξη-λέξη την τουρκική ακταιωρός. 

Το έγγραφο υποστηρίζει πως το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ τονίζει πως το συμβάν έλαβε χώρα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, υπάρχει αναφορά από το Λιμενικό, η οποία θα σταλεί προς το υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τι λέει το έγγραφο για όσα έγιναν την Τετάρτη στις 10.35 το πρωϊ με τις απειλητικές διαθέσεις των Τούρκων:

«Η τουρκική ακταιωρός SG11 που προσέγγισε το πλωτό του Λιμενικού 1054 με σκοπό τον εμβολισμό του. Όλα έγιναν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων».

Γίνεται λόγος δηλαδή για μίνι «ναυμαχία», με το Λιμενικό να προσπαθεί να αποφύγει την σύγκρουση πραγματοποιώντας ελιγμούς. Αυτό δεν εμπόδισε του Τούρκους, οι οποίοι πλησίασαν αριστερά του Ελληνικού φουσκωτού μας. Ενώ είχαμε παράλληλη πορεία με την τουρκική ακταιωρό, εκείνη ξαφνικά έστριψε, σύμφωνα με το έγγραφο, απότομα δεξιά, επακουμπώντας στην πρύμνη αριστερά το πλωτό του Λιμενικού Σώματος «1054», προκαλώντας φθορές.

Με άλλα λόγια, αυτό που περιγράφεται στο έγγραφο του Λιμενικού είναι επεισόδιο με σκοπιμότητα, καθώς δεν γίνεται λόγος για ατυχή ελιγμό. Περιγράφεται στην αναφορά του Λιμενικού προς το αρμόδιο υπουργείο ότι ενώ τα σκάφη είχαν παράλληλες πορείες, μετά από αλλεπάλληλους ελιγμούς, η τουρκική ακταιωρός έκοψε απότομα δεξιά, εμβολίζοντας σκοπίμως το ελληνικό σκάφος.

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας