Έβρος: Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν περίπολο της Frontex-Στο κόκκινο οι προκλήσεις

1297
πυροβόλησαν

Τα πυρά Τούρκων στρατοχωροφυλάκων δέχτηκε προχτές το απόγευμα, πεζή περίπολος της Frontex, αποτελούμενη από έναν Έλληνα αστυνομικό και δύο Γερμανούς, στον ποταμό Έβρο.

Θερμό παραμένει το κλίμα στα σύνορα του Έβρου μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής εναντίον περιπόλου της Frontex στην οποία συμμετείχε ένας Έλληνας αστυνομικός και δύο Γερμανοί.

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς – από το ίδιο σημείο όπου την Τρίτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το επεισόδιο – δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν εναντίον των τριών μελών της περιπόλου οι οποίοι πρόλαβαν να καλυφθούν.

«Προχτές τέτοια ώρα περίπου (σ.σ. μετά τις 19.30 μ.μ.), πεζή περιπολία της Frontex που αποτελούταν από έναν Έλληνα αστυνομικό και δύο Γερμανούς βρισκόταν στο ποτάμι, στην περιοχή Τυχερό και έκανε έλεγχο σε ένα σημείο. Στη μέση του ποταμού Έβρου ήταν μία τουρκική λέμβος με στρατοχωροφύλακες, ενώ και στην όχθη απέναντι, δηλαδή στην τουρκική πλευρά ήταν στρατοχωροφύλακες. Κάποιος από αυτούς που ήταν στην όχθη τους πυροβόλησε και ο δικός μας -μαζί με τους Γερμανούς- καλύφθηκαν και όταν σηκώθηκαν για να αποχωρήσουν από την περιοχή, συνέχισαν να τους σημαδεύουν», περιέγραψε ο κ. Γιαλαμάς.

Οι συνοριοφύλακες και η περίπολος της Frontex δεν γνωρίζουν εάν τα πυρά ήταν κανονικά ή αβολίδοτα, ενώ όπως επισημαίνουν, σημασία έχει ότι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πάτησαν την σκανδάλη.

Όπως λέει ο κ. Γιαλαμάς, η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της, όπως έπραξε και το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη συνοριογραμμή και κυρίως στις Καστανιές του Έβρου με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

«Είδαμε τι γινόταν στις Καστανιές του Έβρου με όλους αυτούς, τους περίπου 300 εγκληματίες που είχαν φέρει και οι οποίοι δημιουργούσαν τα επεισόδια με τη βοήθεια της Τουρκίας. Συνεχίζει την προκλητικότητα της καθημερινά σε όλη την συνοριογραμμή του Έβρου με καθημερινά επεισόδια. Από τη δική μας όμως πλευρά, η εκπαίδευση μας, η υπομονή μας, η ψυχραιμία μας είναι αυτά που κάνουν να έχουμε κερδίσει τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας. Μας έχουν κάνει να κερδίσουμε. Ο Έβρος παραμένει όρθιος και θα παραμείνει όρθιος», κατέληξε ο κ. Γιαλαμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας