Έβρος: Βομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα από ειδικές δυνάμεις Τουρκίας-Μεγάλη ένταση

1111
έβρο
Μαζική ρίψη χημικών προς τις Ελληνικές δυνάμεις

Μετά τα χημικά και τα δακρυγόνα, οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες ξεκίνησαν την χρήση βομβίδων κρότου λάμψης κατά των αστυνομικών και στρατιωτών της χώρας μας στον Έβρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, από το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έφτασαν στα σύνορα οι 1.000 αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας, παρατηρήθηκε κλιμακούμενη ένταση με χρήση για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και νέου τύπου δακρυγόνων.

Παράλληλα η κυρία εστία έντασης βρίσκεται στις Καστανιές με τον μεγαλύτερο όγκο των μεταναστών να έχουν απομακρυνθεί από το σημείο και να έχουν παραμείνει 500-1.000 άτομα. Πρόκειται για “σκληροπυρηνικους” μετανάστες και στελέχη της Τουρκικής αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως ένταση και επεισόδια σημειώνονται από το πρωί του Σαββάτου στο φυλάκιο των Καστανιών, με ρίψη δακρυγόνων και καπνογόνων από τους Τούρκους και περισσότερους μετανάστες να συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Βίντεο: Μαζική ρίψη χημικών προς τις Ελληνικές δυνάμεις

Όπως μπορεί κανείς να δει στη live εικόνα που μεταδίδει το RT, η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να γίνεται αποπνικτική, καθώς η «πολιορκία» στο σημείο συνεχίζεται για ένατη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του grtimes.gr, νωρίτερα το πρωί δεν υπήρχαν επεισόδια κατά μήκος του φράχτη και επικρατούσε σχετική ηρεμία, με τους άνδρες του στρατού να αναπαύονται μετά από τη χτεσινή νύχτα έντασης στα σύνορα του Έβρου με την Τουρκία.

Ωστόσο όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότερα άτομα συγκεντρώνονται στα σύνορα και η ένταση αυξάνεται.

*Μιχάλης Τεζάρης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας