Άσκηση απόβασης και νέες απειλές από την Τουρκία

774
απόβασης

Άσκηση απόβασης και κατάληψης “εχθρικού νησιού” πραγματοποίησαν χθες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της “Γαλάζιας Πατρίδας”, ενώ εκτοξεύτηκαν και νέες απειλές κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον απόστρατο ναύαρχο Τσεμ Γκουρντενίζ.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του κόλπου της Σμύρνης, περιλαμβάνοντας απόβαση των ειδικών δυνάμεων SAT και SAS στο υποθετικό νησί “Hekimli” με στόχο να εξουδετερωθούν νάρκες και να αιχμαλωτιστούν οι εχθροί.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετέδωσαν ότι το πολεμικό πλοίο “Bayraktar” έφτασε στον κόλπο της Σμύρνης και στη συνέχεια ακολούθησε άσκηση κομάντος αμφίβιων καταστροφών που αποβιβάστηκαν και κατέλαβαν το νησί “Hekimli”. Νωρίτερα, ναρκαλιευτικά είχαν καθαρίσει τις ακτές του “νησιού”, ανοίγοντας δρόμο στους κομάντος, ενώ ελικόπτερα “ΑΤΑΚ” δημιούργησαν από αέρος ένα «δίχτυ ασφαλείας».

Την άσκηση παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επανέλαβε τις τουρκικές απειλές, δηλώνοντας ότι “στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία έλλειψη προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας”.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο απόστρατος ναύαρχος Τσεμ Γκουρντενίζ, που θεωρείται πως είναι αυτός που έδωσε το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα” στην άσκηση. Μιλώντας στη “Hurriyet”, ο Τούρκος στρατιωτικός ανέφερε πως “η “Γαλάζια Πατρίδα” έχει γίνει το ναυτικό δόγμα της Τουρκίας και δείχνει ότι η Τουρκία γίνεται ναυτική δύναμη. Κανονικά, οι Έλληνες πίστευαν ότι οι Τούρκοι είναι άνθρωποι της γης και ότι η θάλασσα ανήκε σε αυτούς. Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, οι Τούρκοι λένε “είμαστε τώρα στη θάλασσα και έχουμε ένα ισχυρό Ναυτικό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας