Άρχισε και ο Αλ.Τσίπρας την εκλογολογία: Αναπόφευκτες είπε οι πρόωρες εκλογές!

1517
εκλογολογία

Η ψιθυρολογία για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο ήταν μέχρι τώρα προνόμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του. Τη σκυτάλη, όμως, των πρόωρων εκλογών δεν άντεξε και την πήρε πολύ γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα υπογράμμισε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες!

Και αυτά πριν κλείσει ούτε ένας χρόνος από την πολυθόρυβη διεξαγωγή των εκλογών τον περασμένο Ιούλιο!

Η εκλογολογία είναι μέσο και σκοπός της πολιτικής ζωής σε αυτή τη χώρα και ξεκινάει, σχεδόν, μετά το κλείσιμο της κάλπης των οποιοδήποτε προηγούμενων εκλογών. Κόμματα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο δεν έχουν κανένα άλλο στόχο από τις καρέκλες για τις καρέκλες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς, αυτό είναι το πολιτικό κατεστημένο αυτής της δύσμοιρης χώρας. Οι κυβερνήσεις και οι αντιπολιτεύσεις, που δυστυχώς εκλέγει ο λαός, από την άλλη μέρα κάθε εκλογικής μάχης δεν σκέφτονται και δεν σχεδιάζουν το τι θα πράξουν στη βάση του προγράμματος τους για το καλό του τόπου αλλά μονάχα το πως θα παραπλανήσουν τον λαό για να επανεκλεγούν και το πότε θα βρουν τον κατάλληλο χρόνο για να ξαναστήσουν “νικηφόρα” για αυτούς τις κάλπες.

Η κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, η νομή των προνομίων της, η υποτέλεια στα ξένα κέντρα, η εξυπηρέτηση των ημετέρων, οι πελατειακές σχέσεις, η εξόφληση γραμματίων προς την ολιγαρχία και η λαφυραγώγηση του τόπου είναι εκ των πραγμάτων αυτοσκοπός, ο μόνος πραγματικός ανομολόγητος σκοπός του εκάστοτε κόμματος που διεκδικεί την εξουσία.

Και δυστυχώς αυτό το άθλιο και καταστροφικό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και των επόμενων γενιών, αν δεν έχει τη συναίνεση, έχει, τουλάχιστον, την ανοχή του μεγαλύτερου, ίσως, μέρους του ελληνικού λαού.

Το πρόβλημα της χώρας έχει τις βαθύτερες ρίζες του μέσα στην κοινωνία και στους κοινωνικοπολιτικούς προσανατολισμούς και τις κοινωνικοπολιτικές διαθέσεις που την διαπερνούν. Αν δεν αλλάξουν αυτά, τίποτα σε τελευταία ανάλυση δεν μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά στην πορεία του τόπου.`

 

Α.Ρ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας