Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση φωτογραφίας «Η Κριμαία σήμερα»

994
έκθεση

Δεκάδες άνθρωποι επισκέφτηκαν, ήδη από τα εγκαίνιά της, την έκθεση «Η Κριμαία σήμερα», μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες, αλλά και φιλότεχνοι που θέλησαν να δουν το φωτογραφικό έργο που φέρνει στην Ελλάδα εικόνες από τη ζωή στην Κριμαία.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η φωτογραφική έκθεση «Η Κριμαία σήμερα» που πραγματοποιείται στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα.Η έκθεση, της οποίας τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν χθες, περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες που αποτυπώνουν το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της Κριμαίας, αλλά και στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των πολιτών της.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της έκθεσης, επικεφαλής της περιφερειακής δημόσιας οργάνωσης «Πρόσωπο με πρόσωπο: Προώθηση του διαλόγου μεταξύ θρησκείας και πολιτισμού», Ραφαήλ Φάινμπεργκ, συνολικά 15 φωτογράφοι εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να βγει το σημερινό αποτέλεσμα που εκτείθεται στην Αθήνα.

Η φωτογραφική έκθεση Η Κριμαία σήμερα

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα 5 χρόνια από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου.

«Η σημερινή έκθεση δεν αφορά τόσο στα όμορφα τοπία της Κριμαίας, που είναι πολύ-πολύ όμοια με τα όμορφα τοπία της Ελλάδας. Είναι μια έκθεση για τους ανθρώπους, για τους ελεύθερους ανθρώπους, την καθημερινότητά τους και τις διακοπές, για ανθρώπους που εξέφρασαν την απόψή τους, για τη σημερινή ζωή και το αύριο με τη Ρωσία», είπε στα εγκαίνια της έκθεσης ο διευθυντής του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα, Αλεξάντερ Χομένκο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Πολιτικού τμήματος, εκπρόσωπος Τύπου, Βασίλι Γκαβρίλοβ, δήλωσε ότι μετά από πέντε χρόνια μετά, έχουν επιτευχθεί εντυπωσιακά αποτέλεσματα. «Έχουν γίνει σπουδαίες προσπάθειες για την κατασκευή των υποδομών της Κριμαίας. Χτίστηκαν νέοι δρόμοι. Χτίστηκε μια τεράστια γέφυρα στην Κριμαία. Θα τεθεί σε κυκλοφορία το φθινόπωρο. Ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται. Σχεδόν 6,5 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν την Κριμαία πέρυσι», σημείωσε ο ίδιος.

Η φωτογραφική έκθεση Η Κριμαία σήμερα

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας, Κώστας Ήσυχος, επεσήμανε, εν τω μεταξύ, ότι οι σημερινές φωτογραφίες δείχνουν το σημερινό πρόσωπο της Κριμαίας.

«Αυτή η έκθεση είναι μια αφορμή για τους Έλληνες να μην γίνονται αποδέκτες στημένων ειδήσεων, αλλά ειδήσεων από τους ανθρώπους. Η Κριμαία δεν θα είναι μονίμως απομονωμένη από τη Δύση, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. Η Κριμαία θα είναι η πύλη για τους ανθρώπους της περιοχής στη Μαύρη Θάλασσα και στο Αιγαίο. Οι Αργοναύτες θα ξεκινήσουν τον δρόμο τους όχι από την Ελλάδα, αλλά από την Κριμαία», ανέφερε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας