Άνοιξε η όρεξη και στον Ζάεφ: Ζητάει από Βαρθολομαίο αυτοκέφαλη εκκλησία!!!

1342
Ζάεφ

Μετά την διασπαστική για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και την κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ “πραξικοπηματική” και διχαστική αναγνώριση από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, Βαρθολομαίο, ως αυτοκέφαλης της εκκλησίας της Ουκρανίας, ήρθε η σειρά του Ζόραν Ζάεφ να ζητήσει από τον Κωνσταντινουπόλεως να διαπράξει δεύτερη παρανομία και να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την εκκλησία της “Μακεδονίας“.

Όπως ανακοινώθηκε, μετά τον πρόεδρο των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι, ο Ζ. Ζάεφ έστειλε επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην οποία αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν φέτος στο Φανάρι, κατά την οποία ζήτησε υποστήριξη και συνδρομή προκειμένου η αυτοαποκαλούμενη “Μακεδονική Ορθόδοξη εκκλησία- Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας” να αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη εκκλησία και να γίνει αποδεκτή από τις ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου .

“Σεβόμαστε όλα όσα αποτελούν μέρος των διεθνών συνθηκών και περιστάσεων. Ζητούμε να είμαστε ελεύθεροι εκκλησιαστικώς εντός των συνόρων της χώρας μας και οι αρχιερείς μας να συλλειτουργούν μαζί με τους αρχιερείς όλων  των άλλων Ορθόδοξων εκκλησιών σε όλο τον κόσμο” ανέφερε στην επιστολή του ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην επιστολή του τονίζει, ακόμη, ότι ο ορθόδοξος λαός στη χώρα του, αξίζει την ανεξαρτησία της εκκλησίας και αναμένει να αναγνωρίζεται ως αυτοκέφαλη, έχοντας την ευλογία και την γραπτή απόφαση από τον πρώτο μεταξύ ίσων, ανάμεσα στους προκαθήμενους των ορθόδοξων εκκλησιών, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Το αίτημα του Ζόραν Ζάεφ υποστηρίζεται σθεναρά από το αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό μπλοκ, το οποίο μόνο δευτερευόντως βλέπει το θρησκευτικό ζήτημα και έχει ως κυρίαρχες τις γεωστρατηγικές του επιδιώξεις για την πολιτικοθρησκευτική απομόνωση της Ρωσίας και ειδικότερα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, τον κατατεμαχισμό του Πατριαρχείου της Σερβίας, στο οποίο ανήκε παλιότερα η εκκλησία των Σκοπίων. Δυστυχώς, ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει κινηθεί, μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των αμερικανοατλαντικών επιθυμιών αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τυχόν αναγνώριση ως αυτοκέφαλης της “Μακεδονικής ορθόδοξης εκκλησίας-Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας” θα ήταν μια κίνηση που θα μπορούσε να αποδειχθεί  πολλαπλώς επιζήμια και για τα ελληνικά συμφέροντα.

Να σημειώσουμε ότι η Ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων αποσχίστηκε μονομερώς το 1967 από την Σερβική Ορθόδοξη εκκλησία και κήρυξε το αυτοκέφαλό της  με την ονομασία “Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία”, η οποία δεν αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα από καμία ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου!

Β.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας