Άμφισσα. Σε κλίμα έντασης η αυριανή κηδεία της 13χρονης δολοφονημένης Ρομά

1430
άμφισσα

Την άμεση σύλληψη του δράστη του φόνου της 13χρονης στην Άμφισσα ζητούν από την αστυνομία συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ εκατοντάδες Ρομά απ’ όλη τη χώρα συρρέουν στην πόλη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους οικείους της και να συμμετάσχουν στην κηδεία, που πρόκειται να γίνει αύριο στις 11.00 το πρωί.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, είχε λάβει δρακόντεια ασφαλείας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια. Σημειώνεται ότι Ρομά συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το κατάστημα που διατηρεί ο δράστης και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι αρχές συνεχίζουν να διερευνούν όλες τις πιθανές κρυψώνες, προκειμένου να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι κρύβεται στα βουνά της περιοχής. Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πάντως, ότι πιθανή σύλληψη του δράστη θα αποκλιμακώσει την ένταση και θα καθησυχάσει τους Ρομά.

“Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος”, αναφέρει, από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας