Άλπεις: Συναγερμός για κίνδυνο κατάρρευσης παγετώνα στο Mont Blanc

1411
άλπεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, αφού τμήμα ενός παγετώνα στο Mont Blanc, το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης, κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Συγκεκριμένα, το τμήμα του παγετώνα υπολογίζεται σε 250.000 κυβικά μέτρα πάγου και σύμφωνα με τον δήμαρχο γειτονικής πόλης μπορεί να καταρρεύσει από στιγμή σε στιγμή.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος,  σύμφωνα με επίσημες πηγές,  έδωσε εντολή να κλείσουν δύο δρόμοι και να εκκενωθούν καλύβες στο ύψους 4.800 μέτρων βουνό, αφού ειδικοί είπαν πως ο παγετώνας Πλανπενσιέ κυλάει με αυξανόμενη ταχύτητα, απειλώντας τμήμα της κοιλάδας Φερέ.

«Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν άλλη μια φορά πως το βουνό περνά μια περίοδο μεγάλων αλλαγών λόγω κλιματικών παραγόντων, έτσι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο», δήλωσε ο Μιζερόκι.

Για τον παγετώνα μίλησε ακόμη και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ανέφερε πως «η είδηση ότι ένας παγετώνας στο Λευκό Όρος κινδυνεύει να καταρρεύσει είναι μια προειδοποίηση που δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, πρέπει να μας συνταράξει και πρέπει να κινητοποιηθούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας