Άλλο “κωλοφαρδία” και άλλο ικανότητα

4830
κωλοφαρδία

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε ένα μικρό σχόλιο που αφορά το γιατί η Ελλάδα πέτυχε να έχει τόσο “λίγουςθανάτους από κορονοϊό σε σχέση με σειρά άλλων “αναπτυγμένων” δυτικών χωρών και το οποίο, ανεξάρτητα από τη φρασεολογία του, περιέχει κάποιες δόσεις αλήθειας.

“Η αβάσταχτη ελαφρότητα του να μην ξεχωρίζεις την κωλοφαρδία από την ικανότητα

Προς το παρόν τη σκαπουλάραμε. Κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν τόσο το «προς το παρόν» όσο και ότι τη «σκαπουλάραμε». Η πανδημία στην Ελλάδα όντως εξελίχθηκε ακολουθώντας το καλό σενάριο. Υποστηρίζουμε ότι αυτό οφείλεται, πρώτον, στην πολύ καλή μας τύχη, δεύτερον, στην οικονομική και κοινωνική «καθυστέρηση» της χώρας σχετικά με τη Δυτική Ευρώπη, και τρίτον, στον τρόμο που προκάλεσε η συνειδητοποίηση της απογύμνωσης του ΕΣΥ μετά από μια δεκαετή επιχείρηση διάλυσής του. Πολύ λιγότερο –έως καθόλου- έπαιξε ρόλο ο βαθμός προετοιμασίας, η ετοιμότητα ή η ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ λένε το ακριβώς αντίθετο, αλλά ποτέ δεν φημίστηκαν για τη σχέση τους με την αλήθεια”.

*Πηγή: antapocrisis.gr

Υ.Γ της Iskra: Συμπληρωματικά προτείνουμε να διαβαστεί και το εύλογο σχόλιο της Iskra στα Κοκκινοπιπεράτα, κάτω από το παρόν σχόλιο, υπό τον τίτλο: “Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε“, στο οποίο καταγράφεται ότι όλες οι Βαλκανικές χώρες, μάλλον όχι τυχαία, είχαν πολύ λίγους θανάτους και κρούσματα κορονοϊού και ο νοών νοείτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας