Άλλαι αι βουλαί Βούτση και άλλα ο λαός κελεύει

2465
δανειστών

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο Κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στη ΕΡΤ, σύμφωνα με τον Τύπο της 9ης Αυγούστου 2017.

Μερικές απλές- απλούστατες σκέψεις, του «κοινού νου»:

  1. Η εποχή μας, πράγματι «δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική», ούτε καν συντηρητική θα λέγαμε. Όμως αυτό το «δεν μπορεί» έπρεπε ο κ, Βούτσης να το απευθύνει, πρώτιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση, γιατί, ενώ υποσχέθηκαν στο λαό την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος , εφαρμόζουν το πιο αντιδραστικό, αντιλαϊκό και απάνθρωπο πρόγραμμα, σύμφωνα με τους κανόνες , τις επιταγές και τις «νομοτέλειες» του πιο συντηρητικού και βάρβαρου κοινωνικού συστήματος, του ακραίου Φιλελευθερισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ συνεχίζουν την πολιτική Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πιο «προοδευτικά», αφού αντί να καταργήσουν , όπως είχαν δεσμευθεί, τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, νομιμοποίησαν την μνημονιακή πολιτική, υπόγραψαν και τρίτο Μνημόνιο, πιο φαρμακερό, και υποθήκευσαν το δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια.! Ξεχνά ο κ. Βούτσης, ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και με πρόεδρο Βουλής τον εαυτό του, το Σύνταγμα έχει κατακουρελιαστεί, το Κοινοβούλιο έχει απαξιωθεί, αφού έχει γίνει όργανο και μηχανισμός διεκπεραίωσης των εντολών των Δανειστών, η Χώρα ζει εποχές σκληρής αποικιοκρατίας, αφού οι Δανειστές εξουσιάζουν και τις τρεις θεμελιώδεις Εξουσίες ενός δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο λαός μας βιώνει, ανυπεράσπιστος, συνθήκες εργατικού μεσαίωνα και τα νιάτα μας, ξενιτεύονται και γίνονται βορά της νεοαποικιακής ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας; Αυτή είναι «η βαθύτατα συντηρητική εποχή», η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ , που από συντηρητική που κληρονόμησε από τα συντηρητικά και ψευτοσοσιαλι(η)στικά κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τη έκανε «βαθύτατα συντηρητική»!

  2. Δεν είμαστε, βέβαια, αφελείς, για να νομίζομε ότι ο κύριος πρόεδρος της Βουλής μιλώντας για «βαθύτατα συντηρητική εποχή», εννοούσε την εποχή των Μνημονίων και κατά συνέπεια και την εποχή της «πρώτης φοράς Αριστεράς», γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχε , προ πολλού, τεθεί απέναντι από αυτή και δεν θα ήταν κορυφαίος στυλοβάτης της. Εξάλλου, ο ίδιος προσδιορίζει τι εννοεί με τον όρο «συντηρητικός».

«Η μεταμνημονιακή Ελλάδα, είπε στην ΕΡΤ, δεν μπορεί « να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος.»

Ο κ. Βούτσης κάνει λόγο για «μεταμνημονιακή Ελλάδα» , γιατί θέλει να μας παρουσιάσει, ως πραγματικότητα, ένα μεγάλο ψεύδος, μια μεγάλη απάτη, ότι δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, με τη λήξη του προγράμματος του τρίτου Μνημονίου, όταν με απλά λόγια δεν θα περιμένουμε άλλη δόση δανείου, γιατί τότε υποτίθεται ότι θα είμαστε σε θέση να παίρνομε δάνεια από τις διαβόητες Αγορές, τότε θα τερματιστεί η μνημονιακή πολιτική και δεν θα εξαρτιόμαστε πια από την Τρόικα!

Ψέμα, ψέμα, ψέμα. Η παρουσία των Θεσμών, η εποπτεία τους, ο έλεγχός τους, οι εντολές τους, η πολιτική τους δεν θα σταματήσουν για δεκαετίες, αν ο λαός με τους αγώνες τους δεν ανατρέψει τις δουλικές δεσμεύσεις των μνημονιακών κομμάτων. Τα κόμματα αυτά έχουν υπογράψει και το γνωρίζει αυτό, καλύτερα από όλους μας,ο κ. Βούτσης, ότι θα εφαρμόζουν πολιτικές, τουλάχιστον μέχρι το 2060 (!), που θα υπαγορεύονται από τους Δανειστές, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του Χρέους. Ανάσα, σύμφωνα με τις Συμφωνίες τους, δεν θα δούμε αν δεν αποπληρώσουμε το 75% του χρέους! Βέβαια αυτός ο στόχος δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί, γιατί το Χρέος, με την πολιτική των Δανειστών όλο και θα αυξάνει. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο στόχος των νεοκατοχικών δυνάμεων του Δ΄ Ράιχ. Ό,τι δεν κατάκτησε με τα τανκς και τα στούκας του Χίτλερ, να τα κατακτήσει μέσω της πλήρους χρεοκοπίας μας. Αυτό είναι το μείζον, το καίριο πρόβλημα κύριε πρόεδρε της Βουλής και όχι η Ορθοδοξία. Όπως μαρτυρεί η ιστορία, η ζωή του λαού, της κοινωνίας, της πατρίδας και του έθνους μας, η Ορθοδοξία όχι μόνο δεν είναι πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, μας παρέχει τον απαραίτητο οδοδείκτη για μια στάση και ένα τρόπο προσωπικής και συλλογικής βιοτής, που αποτελούν εγγύηση για πραγματική πρόοδο και πολιτισμό. Οδοδείκτη για μια αγωνιστική πορεία εξόδου από την πολυεπίπεδη κρίση, που γενούν τα από τη φύση τους συντηρητικά, αντιδραστικά και αντιανθρώπινα κοινωνικά συστήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ως άτομο μιας απρόσωπης μάζας, που η αξία του μετράται από το κατά πόσο είναι χρήσιμο εργαλείο στην παραγωγική και καταναλωτική μηχανή του συστήματος και όχι ως πρόσωπο, ως μια μετοχή στην αιωνιότητα, με αξία που δεν συγκρίνεται με τον πλούτο όλης της Γης.

  • Τα περί ατζέντας «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», της Χούντας, είναι αστείο να προβάλλεται και μάλιστα από τον υπ’ αριθμ. 3 πολιτειακό παράγοντα, ως το πρόβλημα του σήμερα και της μεταμνημονιακής Ελλάδας και να παρακάμτει έτσι τα όντως υπαρκτά και ζέοντα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει στον τόπο μας η μνημονιακή πολιτική και ο Φιλευθερισμός που τη γεννά και την επιβάλλει. Αν εξαιρέσουμε τη νεοναζιστική Χ.Α. και κάποιους- ελαχιστότατους- κληρικούς και θρησκευόμενους λαϊκούς, ποιοί άλλοι επικαλούνται το χουντικό αυτό σύνθημα; Πόσοι είναι αυτοί, ώστε να αποτελούν φρένο για την πρόοδο; Στο κάτω-κάτω όλοι αυτοί οι ακροδεξιοί, οι νεοφασίστες και τα όποια «σταγονίδια» έχουν απομείνει, είναι γνήσια τέκνα του συστήματος και όχι του απελευθερωτικού και γνήσια δημοκρατικού μηνύματος της Ορθοδοξίας. Δεν κινδυνεύει, επομένως, από αυτούς το σύστημα του Νεοφιλελευθερισμού που και ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί, με άλλο σκεπτικό και με άλλους σκοπούς και στόχους. Πάντως ο Ελληνικός λαός, που στην μεγάλη πλειονότητα είναι ορθόδοξος, είτε το θέλει, είτε δεν το θέλει, είτε του αρέσει, είτε δεν του αρέσει του κ. Βούτση, είναι δημοκράτης, και αποτελεί ανέλπιστο δώρο προς τους εχθρούς της Δημοκρατίας ο αντίθετος ισχυρισμός.

  • Δεν αποτελεί έγκλημα και τροχοπέδη προς την πρόοδο η αγάπη προς την πατρίδα, η πίστη και ο σεβασμός προς τη θρησκεία, γενικά, καθώς και η στήριξη του θεσμού της οικογένειας, του κυττάρου της κοινωνίας, αλλά καθήκον και φυσική λειτουργία του ανθρώπου. Η καπηλεία αυτών των θεσμών, προκαλεί όντως νοσηρά κοινωνικά φαινόμενα, όπως φυσικά και η άρνησή τους.

  • Σύγχρονο κράτος δεν είμαστε κύριε Βούτση. Και δεν είμαστε, όχι γιατί δηλώνομε ορθόδοξοι, αλλά γιατί ζούμε σε καθεστώς μιας νέου τύπου κατοχής. Σε κανένα σύγχρονο κράτος δεν ήταν δυνατόν να επεμβαίνουν ωμά, ως απόλυτοι κυρίαρχοι ,οι Δανειστές του και να επιβάλλουν στην Δικαιοσύνη την απαλλαγή υπαλλήλων τους, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και στη συνέχεια, αφού τους απάλλαξαν, να απαιτούν από την Κυβέρνηση να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα του ενός εξ αυτών και η Κυβέρνηση να φέρνει αμέσως ειδική διάταξη στη Βουλή για να δοθούν κάπου 100.000 ευρώ στο δράστη!

  • Φυσικά και δεν είμαστε «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», όχι όμως, γιατί δεν το θέλει ο κ. Βούτσης ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλούστατα η Ορθοδοξία όχι μόνο δεν χρειάζεται ταλιμπάν, αλλά αντίθετα το κάλεσμά της είναι: «στις θέλει πίσω μου λθεν..» και είναι κάλεσμα ελευθερίας από τα δεσμά του παλαιού ανθρώπου και του παλαιού κόσμου , για ένα καινούργιο άνθρωπο σε μια καινούργια κοινωνία.

  • Για τα περί αντοχής των παραδόσεων, ότι «σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», υπενθυμίζουμε στον κ. Βούτση ότι η Ορθόδοξη Παράδοση, βασική πηγή της ορθόδοξης Πίστης, δεν είναι θέμα εποχής. Έχει αντέξει αιώνες, πάντα ως Φωτοδότρα.

 

Ένα ερώτημα. Ποιός ο σκοπός των δηλώσεων αυτών του Νίκου Βούτση; Μπορεί να μην είναι ένας ο σκοπός, αλλά πολλοί. Εκείνος πάντως που είναι ορατός και έρχεται σε συντονισμό με παρόμοιες δηλώσεις ή και ενέργειες και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να συσπειρώσει το σκληρό κομματικό πυρήνα του 4%, προκαλώντας συνθήκες τεχνικής πόλωσης. Η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα με την Ν.Δ.,στο πεδίο της Οικονομίας και στα μείζονα κοινωνικά προβλήματα,δεν πείθει τα μέλη και τους πρώην ψηφοφόρους του. Οι πάντες βλέπουν ότι, στο πεδίο αυτό, δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική διαφορά, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ. έχουν υπερψηφίσει τα Μνημόνια και έχουν δώσει όρκο για την πιστή εφαρμογή τους. Η διαφορά τους, αν υπάρχει, είναι ποιός από αυτούς θα φανεί πιο πιστός και πιο αποτελεσματικός έναντι των δανειστών! Με τα δεδομένα αυτά και τη μεγάλη φθορά που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τη μεγάλη επίσης απογοήτευση των μελών του, από το γεγονός ότι το κόμμα τους είναι πια μόνο κατ’ όνομα αριστερό, ο Νίκος Βούτσης προσπαθεί να υψώσει τη σημαία της αριστεροφροσύνης στο εκκλησιαστικό πεδίο, για να δείξει ότι το κόμμα του είναι προοδευτικό, που μπορεί «να αναγκάστηκε να υποκύψει στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε», αλλά μένει συνεπές με την ιδεολογία του ευρωλιγουρισμού και του κοσμοπολίτικου προοδευτισμού και εκσυγχρονισμού, με την οποία έχει «ανατραφεί»,ο σκληρός πυρήνας του 4%. Να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προοδευτικό κόμμα και όχι συντηρητικό, όπως η ΝΔ! Έτσι ο κ. Βούτσης προσδοκά, ότι το 4% θα ενεργοποιηθεί και θα δουλέψει, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην Κυβέρνηση και «στη μεταμνημονιακή Ελλαδα», για να μπορέσει να θέσει τέρμα στους «ταλιμπάν της ορθοδοξίας» και να οικοδομήσει «το ουδετερόθρησκο κράτος», που είναι ο στόχος της Νέας Τάξης και των γιαλαντζί αριστερών. Αλλά άλλαι αι βουλαί του κυρίου Βούτση και άλλα ο λαός κελεύει, όπως θα αποδειχθεί, όταν γίνουν Εκλογές. Είναι βέβαιο, ότι αυτή η πολιτική του δήθεν προοδευτισμού, θα φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Θα αναγορεύσει τη Ν.Δ., ακόμα και τη Χ.Α., σε Ηρακλείς της Ορθοδοξίας, αν και η αλήθεια είναι ότι και τα κόμματα αυτά υπηρετούν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, που επιδιώκει την πολιτιστική ισοπέδωση των λαών.Με λίγα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ και με την πολιτική του έναντι της Ορθοδοξίας, κουβαλά, εξ αντικειμένου, νερό στο μύλο δεξιών, ακροδεξιών και νεοναζιστικών πολιτικών κομμάτων.!

*Ο Μανώλης Μηλιαράκης είναι επίτιμος Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας