Άκυρο στο Ισραήλ έριξε η Εθνική Αργεντινής

2360
ισραήλ

Μετά τις αντιδράσεις σε παγκόσμια κλίμακα ενάντια στο ενδεχόμενο ενός “φιλικού αγώνα”, που θα αξιοποιούσε πολιτικά για την προπαγάνδα του το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, η Ομοσπονδία της Αργεντινής αποφάσισε να ακυρώσει τη μεταξύ τους αναμέτρηση που είχε προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο αρχικά στο Τελ Αβίβ, αλλά η έδρα του μεταφέρθηκε στην Ιερουσαλήμ, για προφανείς συμβολικούς πολιτικούς λόγους.

Έτσι τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση άλλου αντιπάλου, την τελευταία στιγμή, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το Μουντιάλ της Ρωσίας, που ξεκινά σε λίγες μέρες. Αυτό όμως είναι μάλλον το λιγότερο, μπροστά στα κύματα συμπάθειας και τη θετική ανταπόκριση που βρίσκει ήδη η συγκεκριμένη απόφαση.

Χαρακτηριστικό είναι το σκίτσο του γνωστού σκιτσογράφου, Κάρλος Λατούφ, όπου ο Μέσι βρίσκεται αντιμέτωπος στο γήπεδο με ένα στρατιώτη του Ισραήλ, ενώ η μπάλα έχει αντικατασταθεί από ένα κρανίο για να συμβολίζει τις εκατόμβες των θυμάτων του κράτους-δολοφόνου.

Η Αργεντινή αρνήθηκε τελικά να νομιμοποιήσει το συνεχιζόμενο έγκλημα, ταξιδεύοντας στο Ισραήλ, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα, και παράλληλα έναν παραπάνω λόγο στους φιλάθλους να την υποστηρίξουν με χίλια στο Μουντιάλ. Κι αυτό έγινε, επειδή το ζήτησαν οι διεθνείς κι ο προπονητής, κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινής γνώμης και όχι λόγω “τρομοκρατικών απειλών” κατά των παικτών, όπως ψευδώς μεταδίδουν κάποια ρεπορτάζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας