Άκαρπο Eurogroup για πρώτη κατοικία. Χειρότερο και από μνημονιακό το καθεστώς

1222
πρώτη

Σε ναυάγιο κατέληξε το χθεσινό EuroWorking Group, με τους “θεσμούς” να απορρίπτουν ακόμη κι αυτή την εντελώς ανεπαρκή συμφωνία κυβέρνησης – τραπεζών που χειροτερεύει το ήδη διάτρητο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η απόπειρα της κυβέρνησης να εμφανίσει “έξοδο από τα μνημόνια” διαψεύδεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο. Με τους “θεσμούς” να επιβάλλουν τη θέλησή τους και να καθορίζουν την πολιτική της, και τους υπαλλήλους των Αθηνών να υποτάσσονται.

Η νέα δήθεν “μεταμνημονιακή” πραγματικότητα βρίσκει τη χώρα σε ακόμη πιο δυσχερή θέση απ’ αυτήν της μνημονιακής περιόδου, καθώς υποχρεώνεται να δανείζεται με το 4% από τις αγορές, με όρους στους οποίους είναι εντελώς αδύνατο να ανταποκριθεί.

Με δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να βρίσκονται κυριολεκτικά στον “αέρα”, δεν απομένουν παρά λίγες ημέρες ώστε θεσμοί και κυβέρνηση να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στο Eurogroup της 5ης Απριλίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ.

Το EuroWorking Group παρέπεμψε την κυβέρνηση στους “θεσμούς”, οι οποίοι επιστρέφουν την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου στην Αθήνα, για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση ώστε να ξεκινήσει η τρίτη που πρέπει να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο, εκτός κι αν -όπως σχολιάζουν πολιτικοί κύκλοι- θελήσει να το χρησιμοποιήσει για “ηρωική έξοδο” προς εκλογές. Κάτι που και πάλι δύσκολα εγγυάται την αποφυγή της εκλογικής της κατάρρευσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας