Άθλια δικομματικά παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ γύρω από το μέγα σκάνδαλο Novartis

2338
novartis

Το πελώριο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Novartis, στο οποίο εμπλέκονται υπουργοί και πολιτικά πρόσωπα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο μέγα φαγοπότι σε βάρος του δημοσίου, το οποίο κυριάρχησε επί δεκαετίες στο χώρο του φαρμάκου και το οποίο καλά κρατεί και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τραγωδία είναι ό,τι αντί να προχωρήσει σε βάθος έρευνα για την αποκάλυψη των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, το σκάνδαλο Novartis έχει γίνει “μπαλάκι” και “σάκος του μποξ”, προκειμένου να παίζεται ένα άθλιο δικομματικό παιχνίδι και παζάρι συμψηφισμών και αλληλοεκβιασμών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την Δικαιοσύνη να διαπλέκεται “διχασμένη” με την μια ή την άλλη κομματική πλευρά, αντί να επιτελεί το χρέος της απέναντι στον ελληνικό λαό.

Στην πραγματικότητα για άλλη μια φορά πίσω από τον ορυμαγδό των πολιτικών αλληλοκαταγγελιών, των ύβρεων και των στημένων επικοινωνιακών παιχνιδιών, αυτό που το σημερινό σάπιο, παρακμιακό και διεφθαρμένο μέχρι μυελού οστέων σύστημα, επιδιώκει είναι να θάψει και αυτό το σκάνδαλο και ας έχει στοιχίσει δεκάδες δισ. ευρώ σε μια περίοδο, μάλιστα, βαθιάς κρίσης του ελληνικού λαού.

Αυτό το σάπιο σύστημα δεν βελτιώνεται και χρειάζεται μόνο ανατροπή και παραδειγματικές ποινές για τους ενόχους και συνενόχους της μεγάλης ληστείας.

Ν.Ζ

 

Υπόθεση Novartis: Εισαγγελική εντολή για έρευνα στο σπίτι του Ν.Μανιαδάκη – Σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του

 

Σε κατ΄οίκον έρευνα στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του κ. Μανιαδάκη αναζητώντας στοιχεία που να σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση δωροδοκίες της Novartis.

Έρευνα εκτελέστηκε επίσης στο σπίτι, όπου είχε δηλώσει ότι φιλοξενείται, ενώ ο δικηγόρος του ενημερώθηκε πως σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της έρευνας είναι το να διαπιστωθεί εάν ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis και νυν κατηγορούμενος ήταν έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ήδη το σκέλος της δικογραφίας που αφορά το διάστημα της ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Μανιαδάκη διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Μποζνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής δήλωσε μέσω του συνηγόρου του στη δικαστική λειτουργό ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Πάντως, μιλώντας χθες, ο κ. Μανιαδάκη δήλωσε πως είχε ενημερώσει προ πολλού τις εισαγγελικές Αρχές ότι σχεδιάζει την μετεγκατάστασή του στην Ισπανία για επαγγελματικούς λόγους και ότι έχει ήδη στείλει την οικοσκευή, προκειμένου να προετοιμάσει την κατοικία του ιδίου και της οικογένειάς του στην αλλοδαπή.

Η πληροφόρηση που διαρρέει το Εφετείο και οι εισαγγελείς διαφθοράς λέει ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«το επικείμενο ταξίδι ή μετακόμιση του «Αναστασίου» (όπως ήταν η κωδική ονομασία του προστατευόμενου μάρτυρα°, της οικογένειάς του και της οικοσκευής τους, όχι μόνο γνωστό δεν ήταν, αλλά αντιθέτως προκάλεσε πολύωρες διαβουλεύσεις των αρμόδιων Εισαγγελέων και της Αστυνομίας σχεδόν όλη τη ημέρα της προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χτες κατήγγειλε πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις για να αναφέρει ότι οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Στουρνάρας χρηματίστηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis. Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιαδάκης είπε πως εδώ και καιρό τον παρακολουθούσαν πράκτορες της ΕΥΠ.

Ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νίκος Μανιαδάκης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά δεν έχει συναντηθεί ποτέ στη ζωή του. Για τον Αδωνι Γεωργιάδη είπε πως ο πρώην υπουργός Υγείας τον είχε καλέσει ως μέλος της ομάδας που διαπραγματευόταν με την τρόικα, αλλά ποτέ δεν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου, ενώ ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Παράλληλα ο κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». Μού ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο. «Μού καταστρέφουν τη ζωή, την τιμή την υπόληψή μου, με έχουν ελέγξει επανειλημμένα» σημείωσε.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση.

Δυσαρέστησα…»σχολίασε ο καθηγητής. Σύμφωνα με το Νίκο Μανιαδάκη «είμαι κατηγορούμενος επειδή ένας άλλος μάρτυρας αορίστως είπε ότι πήρα 120.000 ευρώ… Δεν γνωρίζω κανέναν που έχει κάνει έκνομη πράξη, είμαι καθηγητής, τεχνοκράτης, που πήγα να βοηθήσω τη χώρα μας».

 

Π. Πολάκης προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε πλέον προβλέψιμοι

 

Είστε πλέον προβλέψιμοι, καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για “θεσμική εκτροπή”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας, απαντώντας στη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Π. Πολάκη

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ενταύθα 
Αξιότιμοι κύριοι 

1) διάβασα την ανακοίνωση σας.

2) καθίστασθε πλέον προβλέψιμοι καθώς κάθε φορά που κάποιος θίγει κάτι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης μιλάτε για “θεσμική εκτροπή”

3) Πριν βγάλετε την ανακοίνωση, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ πως: Από τις 31/12/18 έχω αποστείλει ως Αναπλ Υπ υγείας 4 (τέσσερις) αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου πάγου για κάθε μια από τις υποθέσεις που αναφέρονται στην ανάρτηση, ζητώντας να υπάρξει ΑΡΜΟΔΙΩΣ ο προβλεπόμενος ΕΛΕΓΧΟΣ καθώς κατά την εκτίμηση μου οι υποθέσεις αυτές ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.

4) Εγώ δεν μίλησα για “πολιτικό χρόνο” όπως τεχνηέντως αναφέρει η ανακοίνωση σας, αλλά για ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ!!!

5) Μια που το έφερε η κουβέντα, πιστεύω πως αναγκαίο θα ήταν η “κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου” να ρυθμιστεί (για τέτοιες υποθέσεις τουλάχιστον) να μετράει σε μήνες και όχι σε δεκαετίες όπως το παρελθόν (π.χ. Ζίμενς, c4i, κλπ.)

Μέτα τιμής 

Παύλος Πολάκης αν. Υπ. Υγειας

 

Κικίλιας: Ο κ. Πολάκης παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη δικαστική εξουσία

 

Για αδιανόητη κατάσταση κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις εξελίξεις με την υπόθεση της Novartis και μιλά για πολιτικές προεκτάσεις.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική εξέλιξη την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που μιλά για εκτροπή που καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, τονίζοντας πως στη Δημοκρατία μας εξακολουθεί να υπάρχει η διάκριση των εξουσιών.

«Ο κ. Πολάκης με απροκάλυπτο τρόπο παρεμβαίνει στη δικαστική εξουσία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου, υπάρχει; Η κ. Ξένη Δημητρίου, η οποία έχει δείξει πολύ μεγάλη ευαισθησία σε άλλα θέματα, υπάρχει; Θα πάρουν θέση αυτοί που ηγούνται της Δικαιοσύνης σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, σε αυτά τα οποία λέγονται; Είναι αδιανόητα αυτά που γίνονται. Είναι τραγελαφικές οι γκάφες που γίνονται! Προστατευόμενοι μάρτυρες που από τη μια μέρα στην άλλη διώκονται, που ο ένας γνωρίζει τον άλλον, που συναντώνται στα εισαγγελικά γραφεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας