Άδειες άνευ αποδοχών στους ανεμβολίαστους: Κατάλυση Συντάγματος-ανεργία-πείνα και εξόντωση εργαζομένων.

551
Κατάλυση Συντάγματος

Οι άδειες αορίστου χρόνου άνευ αποδοχών δεν θα περιοριστούν μόνο στους εργαζόμενους στις υγειονομικού ενδιαφέροντος υπηρεσίες αλλά θα γενικευθούν σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες και σε όλον τον κόσμο της εργασίας που δεν επιλέγει τον εμβολιασμό.

Τα μέτρα αυτά συνιστούν πρωτοφανή αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική εκτροπή. Σπρώχνουν βίαια και εκβιαστικά τον κόσμο της εργασίας στην απόλυση, στην ανεργία, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση τον ίδιο, την οικογένεια και τα παιδιά του. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους με άδεια άνευ αποδοχών θα κάνει πελατειακή πολιτική, προσλαμβάνοντας στη θέση τους συμβασιούχους, οι οποίοι τελικά θα μετατραπούν σε εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Αυτήν την ώρα θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές εναλλακτικές λύσεις ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας που θα διασφαλίζουν πλήρως την υγεία αλλά και την ασφάλεια και το μέλλον του κόσμου της εργασίας. Η κυβέρνηση όμως επιλέγει τον εφιάλτη, την στρατιωτική πειθάρχηση, τον εκβιασμό και την χειραγώγηση της κοινωνίας.

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τον δρόμο της Βουλής πήρε η ρύθμιση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών.

Ειδικότερα, προβλέπεται η υποχρέωση του εργαζομένου να ενημερώνει για τον εμβολιασμό του ή μη, ενώ η αναπλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν θα γίνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που όπως διευκρινίζεται «δεν δύναται να διαρκούν πέραν των τριών μηνών».

Επίσης, δεν θα υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στη χρονική διάρκεια της αναστολής, όταν δηλαδή ο εργαζόμενος θα έχει τεθεί σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.
Υπενθυμίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τις εξής κατηγορίες εργαζομένων:

  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου
  • Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ την τροπολογία

Οι εξαιρέσεις

Του υποχρεωτικού εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι εργαζόμενοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 6 μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολιασμού. Οι λόγοι υγείας του πρώτου εδαφίου, στη βάση ειδικής λίστας εξαιρέσεων που προσδιορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εγκρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, που αποτελούνται από γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Τα πρόστιμα

Στη ρύθμιση αναφέρονται και τα πρόστιμα που θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εργάζονται άτομα, τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ειδικότερα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο:

  • 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ
  • σε περίπτωση υποτροπής, που διαπιστώνεται σε επανέλεγχο, 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας