"Ωρολογιακή βόμβα" αποτελεί η κατάσταση στα κρατητήρια της Ρόδου

1016
βόμβα

Πολύ χειρότερη απ ότι υπολογίζει κανείς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Ρόδου, στα οποία έχουν στοιβαχτεί 120 άτομα μεταξύ των οποίων και μωρά παιδιά, την ώρα που η χωρητικότητά τους ανέρχεται επισήμως στα 40 άτομα το ανώτερο.
Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα, επιβεβαιώνει στο ακέραιο το Ρεπορτάζ της ΡΟΔΙΑΚΗΣ και τα όσα είχαμε επισημάνει πριν από δύο μέρες, ενώ κάνει λόγω για άτυπο HOT SPOT που έχει δημιουργηθεί στη Ρόδο, γεγονός που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.
Οι αστυνομικοί, μιλούν ανοιχτά για ωρολογιακή βόμβα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης και προειδοποιούν ότι οι αρμόδιοι οφείλουν να λάβουν μέτρα, προστατεύοντας τους ίδιους τους αστυνομικούς, αλλά και τις ανθρώπινες ψυχές που έχουν στοιβαχτεί εκεί.
Στην ανακοίνωση – καταγγελία  της Ένωσης Αστυνομικών της περιοχής μας, αναφέρεται συγκεκριμένα:
Μετά   τις   συνεχείς   οχλήσεις   μας,   οι   οποίες   δυστυχώς   έπεσαν   στο κενό αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την λειτουργία των κρατητηρίων του Α.Τ. Ρόδου (χωρητικότητας 40 ατόμων).
Το   γεγονός   ότι   στον   συγκεκριμένο   χώρο   στοιβάζονται   120 ανθρώπινες ψυχές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, μας εξοργίζει και μας   υποχρεώνει   να   αναδείξουμε   την   κατάσταση   που   επικρατεί.
Τους τελευταίους μήνες τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot που κρατούνται οικογένειες, γυναίκες με μωρά, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο   υπάρχουν   και   ιδιαίτερα   επικίνδυνοι   ποινικοί   κρατούμενοι.  

Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ανωτέρω κατάσταση, δεν   θα   αποτρέψει   την   προσπάθεια   μας   να   την   διορθώσουμε.   Γιατί θεωρούμε, ότι είμαστε το μόνο στήριγμα των συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση την στιγμή που βλέπουν τις αναφορές τους να στοιβάζονται   στα   συρτάρια   της   Διοίκησης   σε   μία   προσπάθεια   να υποβαθμιστεί το πρόβλημα για να μην φανούν οι ευθύνες που προκύπτουν.
Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει παγιωθεί στα κρατητήρια, αποτελεί ωρολογιακή  βόμβα,  η  οποία  όταν  εκραγεί   θα  διαταράξει  συθέμελα  την λειτουργία της τοπικής Αστυνομίας, αλλά και κεντρικών υπηρεσιών.
Απαιτούμε   λοιπόν   από   τους   διοικούντες,   να   αφυπνιστούν   και   να δράσουν άμεσα προκειμένου να διορθώσουν την ανωτέρω κατάσταση και παράλληλα να προστατέψουν τους αστυνομικούς, που ελαφρά την καρδία τους εκθέτουν καθημερινά σε κίνδυνο, καταπονώντας τους καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά, στο μέγιστο βαθμό.

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας