Ψυχρολουσία για την Ελλάδα η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

1294
συνάντηση

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ εξελίχθηκε δυστυχώς σε ένα βατερλό για τον τόπο και τα κρίσιμα εθνικά μας συμφέροντα.

Μετά τη μεταλλαγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη σκυτάλη του προσκυνήματος των ΗΠΑ και του εξευτελισμού από μέρους της τελευταίας, πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η ουσιαστική και στην πράξη περιφρόνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Τραμπ δεν εκδηλώθηκε μόνο με την άρνηση του Αμερικανού Προέδρου να δώσει μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνέντευξη τύπου, όπως κάνει με όλους τους ηγέτες ξένων χωρών μετά τη συνάντηση μαζί τους.

Ο πλήρης εξευτελισμός της υποτελούς Ελλάδας εκδηλώθηκε όταν ο Τραμπ, πριν την επίσημη, μόλις μισάωρη, συνάντηση με τον Μητσοτάκη έσπευσε να δώσει αιφνιδίως συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό δίπλα του, περίπου σε ρόλο ντεκόρ, να προσπαθεί να μιλήσει μόλις σε ένα λεπτό για να διασώσει, ματαίως, τα προσχήματα.

Δεν υπήρξε μεγαλύτερη ψυχρολουσία για την Ελλάδα από την απάντηση που έδωσε ο Τραμπ, ερωτώμενος για τη θέση των ΗΠΑ επί του παράνομου Τουρκολυβικού Μνημονίου.

Ο Τραμπ αφού έκανε το γύρο του κόσμου και ανέφερε ότι θα συζητήσει με Μέρκελ, Πούτιν, μέχρι και τον Θεό για το Τουρκολυβικό Μνημόνιο, δεν έλαβε τελικά καμία θέση για τον χαρακτήρα του, προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τον “φίλο” του Ερντογάν.

Ακόμα χειρότερα ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν βρήκε μετά τη συνάντηση με Τραμπ το παραμικρό θετικό να αποδώσει στον Αμερικανό Πρόεδρο για τα κρίσιμα εθνικά προβλήματα Ελλάδας και Κύπρου.

Και ενώ ο Τραμπ δεν έδωσε τίποτα, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης του έδωσε προκαταβολικά γη και ύδωρ, είμαστε σταθερός και πιστός εταίρος του είπε, πήρε και από πάνω πέραν των όσων έχει λάβει με την τελευταία “Αμυντική Συμφωνία“, η οποία μετέτρεψε την Ελλάδα σε στρατιωτική αποικία των ΗΠΑ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει μακάβρια ακόμα και την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί και να προσφέρει απλόχερα ακόμα και την ένταξη της Ελλάδας στο αμερικανικό σχέδιο για το 5G.

Αν έχεις τέτοιους συμμάχους τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

Και όμως τα εγχώρια παπαγαλάκια κάνουν το μαύρο άσπρο και περίπου πανηγυρίζουν για τα επιτεύγματα του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

 

Γιώργος Αρτινός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας