Ψυχρολουσία από Μέρκελ-Ρέγκλινγκ. Καμιά μείωση χρέους. Μείωση φόρων μόνο χωρίς κενά

1262
μητσοτάκη

Δεν άφησε καμία αμφιβολία η Merkel κατά την θερινή συνέντευξη τύπου ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ιδιαίτερη μεταχείριση του Κυρ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του σχετικά με την μείωση χρέους, ενώ παρέπεμψε για όλα τα άλλα θέματα, τα σχετικά με την Ελλάδα στο Eurogroup  και τον ESM.

Την ίδια, περίπου, ώρα ο κ. Ρέγκλινγκ επικεφαλής του ESM με συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Καθημερινή, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως μείωση φόρων στην χώρα μας μπορεί να υπάρξει μόνο υπό την προϋπόθεση  της τήρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%, απαράδεκτη δέσμευση την οποία συνομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας.

Μέρκελ και Ρέγκλινγκ υπήρξαν, λοιπόν, σαφείς. Αυτός που δεν ήταν καθόλου σαφής, ήταν ο Κυρ. Μητσσοτάκης, ο οποίος δεν μας εξήγησε το πως θα συνδυάσει την τήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ, όπως διαβεβαίωσε τη Βουλή με τις προγραμματικές δηλώσεις του, με τη μείωση των εσόδων στον προυπολογισμό, που θα επιφέρουν οι φοροελαφρύνσεις του, πολύ περισσότερο μάλιστα που και με τις σημερινές συνθήκες, χωρίς τις μειώσεις φόρων, όλοι συμφωνούν ότι δεν πρόκειται να προσεγγιστεί για φέτος ο μαγικός αριθμός του 3,5% και ότι προς τούτο χρειάζονται πρόσθετα μέτρα εσόδων!

Πως, λοιπόν, θα γίνει αυτό το θαύμα;

Την ίδια ώρα όσοι δημαγωγούν με ευκολία στην Βουλή ενάντια στο πανύψηλο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, γιατί δεν μας λένε πως θα πετύχουν την δραστική μείωσή του;

Θα την πετύχουν οι κ.κ Γεννηματά, Βαρουφάκης αλλά και ο ανεκδιήγητος Κυρ. Βελόπουλος με σκληρότερες διαπραγματεύσεις;

Αστεία πράγματα!

Ή θα κάνουν “ανυπακοή“, όπως λέει, περνώντας μας για ηλίθιους, ο Βαρουφάκης;

Ανυπακοή, όμως, σημαίνει διακοπή των χρηματοδοτικών ροών από ESM, εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού της χώρας (spread) κ.λ.π Κι’ αυτά με τη σειρά τους σημαίνουν στη συνέχεια είτε άτακτη αναδίπλωση της”λεβέντικης” κυβέρνησης, είτε συγκροτημένη και σχεδιασμένη πολιτική εξόδου από το ευρώ στη βάση μίας προοδευτικής, πολιτικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Κανένας, όμως, από την αντιπολίτευση στη σημερινή Βουλή δεν προτείνει αυτό το βήμα προς το εθνικό νόμισμα; Απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο με τον τελευταίο συχνά να γνωρίζει και να δέχεται αυτήν την κοροϊδία.

Κρίμα για τα παιδιά μας!

 

Κ.Μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας