Ψέμα και ψίχουλα οι αυξήσεις συντάξεων με τον νέο νόμο Γ.Βρούτση

1725
αυξήσεις

Μόνο ως μεγάλο ψέμα και μεγάλη κοροϊδία μπορούν να θεωρηθούν οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις των κύριων συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ως γνωστόν ο νόμος Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σφαγίασε στην κυριολεξία τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα τους νέους συνταξιούχους, όσους πήραν σύνταξη και θα πάρουν στο μέλλον από τον Μάη του 2016, οι οποίοι θα δουν τις συντάξεις τους να εξατμίζονται, για να μην μιλήσουμε για τη νέα γενιά, η οποία όλα δείχνουν ότι θα πάρει απλώς μια εικονική σύνταξη για τα μάτια του κόσμου, χειρότερη και από ψίχουλα.

Η Ν.Δ,τότε, ως αντιπολίτευση, είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου.

Τώρα, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, ο νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο δεν καταργείται αλλά στην πραγματικότητα διαιωνίζεται.

Το δεύτερο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης είναι ότι, τάχα, με το πόνημα Βρούτση προσφέρει απλόχερα αυξήσεις.

Η αλήθεια είναι τραγικά αντίθετη. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Βρούτση το όποιο έχει δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση περίπου 2.300.000 συνταξιούχοι κύριας σύνταξης από τους 2.550.000 που είναι συνολικά, δεν θα πάρουν καθόλου αύξηση ενώ από το 7% περίπου των συνταξιούχων που θα πάρουν αυξήσεις, είναι η μεγάλη πλειοψηφία που θα δει αυξημένη τη σύνταξη σε παχυλότατα επίπεδα που θα ξεκινούν από 2 ευρώ(!) έως 50 ευρώ.

Μόνο ελάχιστοι που έχουν 40 χρόνια ασφάλισης και πάνω από 3000 μέσο όρο αποδοχών θα δουν αυξήσεις που θα ξεπερνάνε τα 150 ευρώ.

Η πολυδιαφημισμένη αύξηση των 250 ευρώ για την οποία κάνει συνέχεια λόγο ο Βρούτσης θα δοθεί στους ελάχιστους που έχουν 40 και πάνω χρόνια ασφάλισης και μέσο όρο αποδοχών τα τελευταία χρόνια πάνω από 3.500 ευρώ.

Το άκρον άωτον, όμως, της κοροϊδίας είναι ότι και αυτές οι αυξήσεις ψίχουλα, για όσους τις πάρουν, θα δοθούν σε 5 δόσεις, μέχρι το 2024, για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Το ερώτημα είναι θα ανεχθεί και αυτήν την κοροϊδία οι συνταξιούχοι της χώρας και οι σημερινοί εργαζόμενοι που θα βγουν στα επόμενα χρόνια και στο μέλλον στη σύνταξη; Δεν θα αντιδράσουν;

K.M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας