Χ.Ακάρ για Ιντσιρλίκ: «Ανήκει στην τουρκική αεροπορία»-Προάγγελος «έξωσης» των ΗΠΑ;

484
Ανήκει στην τουρκική αεροπορία

Σε μια περίεργη δήλωση προέβη ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ στον απόηχο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ και την περαιτέρω “ψύχρανση” των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων.

Έτσι και αναφορικά με την βάση που κάνει χρήση το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ του Ιντσιρλίκ δήλωσε:

”Η Βάση του Ιντσιρλίκ είναι μία από τις βάσεις της τουρκικής αεροπορίας και ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις”.

¨Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ θα ακολουθήσουν περισσότερα επί του θέματος.

Η Αεροπορική Βάση Ιντζιρλίκ (τουρκικά: İncirlik Hava Üssü) (IATA: UAB, ICAO: LTAG) είναι αεροπορική βάση με λίγο περισσότερα από 3320 ac (1335 εκτάρια),στη συνοικία Ιντζιρλίκ της πόλης των Αδάνων, την Τουρκία. Η αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και η τουρκική αεροπορία είναι οι κύριοι χρήστες της αεροπορικής βάσης.

Ο Ερντογάν έχει απειλήσει πολλές φορές να κλείσει για τα αμερικανικά μαχητικά τη βάση του Ιντσιρλίκ, όπου φέρονται να φυλάσσονται δεκάδες αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές.

Στη δήλωση που έγινε, αναφέρεται, πως η χρήση ορισμένων εγκαταστάσεων στη βάση Incirlik πραγματοποιείται σύμφωνα με τη Συμφωνία Άμυνας και Οικονομικής Συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ στις 29 Μαρτίου 1980, και σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές η συμφωνία “η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχει σε κοινά αμυντικά μέτρα στις εγκαταστάσεις των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στο Ίντσιρλικ”. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας