Χ.Ακάρ έβαλε σπουδαστές του Ναυτικού να κολυμπήσουν 1.950 μέτρα «δείχνοντας» Καστελλόριζο

512
Χ.Ακάρ έβαλε σπουδαστές του Ναυτικού

Η Τουρκία συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την επιθετική της ρητορική εις βάρος της Ελλάδας, δείχνοντας τις προθέσεις της για το νέο έτος.

Έτσι φρόντισε να το κάνει στέλνοντας σπουδαστές της στρατιωτικής Ακαδημίας να κολυμπήσουν μέχρι το νησί Τούζλα το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.950 μέτρων από τις τουρκικές ακτές.

Γιατί εκεί; Γιατί τόση είναι η απόσταση που χωρίζει και το Καστελλόριζο από τις τουρκικές ακτές.

Η ιστορία ξεκινά στις 24 Δεκεμβρίου όταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είπε ότι ακόμα κι ένας σπουδαστής της τουρκικής στρατιωτικής ακαδημίας θα μπορούσε να περάσει  κολυμπώντας στο Καστελόριζο.

Σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας και στοχεύοντας  κυρίως το Καστελόριζο είπε  πως δεν δικαιούται τόσο μεγάλη θαλάσσια ζώνη ευθύνης όπως υποστηρίζει η Ελλάδα.

«Σε απόσταση 1950 μέτρων βρίσκεται το Καστελλόριζο. 1950 μέτρα! Ένας σπουδαστής της στρατιωτικής ακαδημίας μπορεί να φτάσει εκεί κολυμπώντας.

Σε μας η κανονική κολύμβηση είναι 2000 μέτρα στην ακαδημία. Μιλάμε για ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για το νησί αυτό διεκδικούν θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.μ. Ισχυρίζονται… Όταν λέμε όχι σε αυτό μας χαρακτηρίζουν ως “επεκτατικούς”. Περιμένουμε να καταλάβουν πως με τέτοιες ενέργειες και τέτοια ρητορική δεν θα φτάσουν πουθενά.»

Στις δηλώσεις Ακάρ απάντησε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.΄Παναγιωτόπουλος λέγοντας:

«Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε ότι λέει, ας έρθει κολυμπώντας στο Καστελλόριζο αφού το δηλώνει», συμπληρώνοντας ότι στο ακριτικό νησί «όλος ο κόσμος έχει υψηλό φρόνημα και βρίσκεται σε ετοιμότητα».

Φυσικά οι Τούρκοι δεν άφησαν την απάντηση της Αθήνας αναπάντητη. Έτσι διοργάνωσαν επίδειξη κολύμβησης σπουδαστών της Ναυτικής Ακαδημίας στο νησί Τούζλα που βρίσκεται στην Θάλασσα του Μαρμαρά υπονοώντας  με αυτόν τον τρόπο ότι έτσι μπορούν να φτάσουν μέχρι το Καστελλόριζο.

Όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας «Οι δόκιμοι, που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Ναυτικό Κολλέγιο του, κολύμπησαν μέχρι το νησί Tuzla, το οποίο απέχει 1.950 μέτρα από το λιμάνι, στο πλαίσιο των «Προγραμματισμένων Προπονήσεων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας».

Την ίδια ώρα τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν ένταση στα Ίμια με έλληνες ψαράδες και την τουρκική ακτοφυλακή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «απομάκρυνε» έξι ελληνικά αλιευτικά σκάφη αλλά και ένα του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, που «επεδίωκαν», να προσεγγίσουν τα Ίμια.

Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και σχετικό βίντεο, ενώ αναφέρει ότι τα ελληνικά σκάφη παρέμειναν στην περιοχή για 3 ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας