Χ.Ακάρ:«Σε λίγες ημέρες υπογράφουμε συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο»!

79
Χ.Ακάρ:«Σε λίγες ημέρες υπογράφουμε συμφωνία

Αν επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού Άμυνας  Χ.Ακάρ η Ελλάδα εκτοπίζεται από την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κυβέρνηση και ελληνικό πολιτικό κατεστημένο θα έχουν διαπράξει μεγάλη προδοσία

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αποκάλυψε ότι Τουρκία και Αίγυπτος υπογράφουν εντός των επόμενων εβδομάδων τον διαμοιρασμό της (δυνητικής) ελληνικής ΑΟΖ και έκανε «επίθεση» φιλίας στους Αιγύπτιους την οποία συνόδευσε με ένα νέο παραλήρημα σε βάρος της Ελλάδας λέγοντας ότι η στάση που τηρεί η Αθήνα για τα ζητήματα των θαλασσίων ζωνών είναι ανεύθυνη και απειλητική!

Ο Τούρκος υπουργός στα πλαίσια των δηλώσεων του σχετικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ανέφερε πως «με την Αίγυπτο έχουμε κοινές πολιτιστικές, ιστορικές αξίες. Με την ενεργοποίηση και αυτών τις επόμενες ημέρες εκτιμούμε πως ίσως έχουμε κι άλλες θετικές εξελίξεις.

Πρέπει να τονίσω πως η απόφαση που πήρε η Αίγυπτος σεβόμενη τη δική μας περιοχή θαλάσσιας ευθύνης, είναι σύμφωνη και με τη δική μας θέση αλλά και είναι προς το συμφέρον των δικαιωμάτων του λαού της Αιγύπτου. Εκτιμούμε πως την ερχόμενη περίοδο με την Αίγυπτο μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνία, μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών ευθύνης που να είναι σύμφωνο με τα σύνορα των περιοχών ευθύνης μας τα οποία έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ. To υπουργείο Εξωτερικών μας κάνει τις απαραίτητες εργασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευχόμαστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο Ακάρ τόνισε: «Παρά τη θετική μας στάση, συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα. Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια.

Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».

«Στην Κύπρο η μόνη διέξοδος είναι η λύση των δυο κρατών. Αυτό πρέπει να το δουν όλοι», πρόσθεσε.

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Λευκωσία και το Κάιρο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Χωρίς να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ή υπεραισιοδοξία από τις επικείμενες συνομιλίες Δένδια-Σούκρι, στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει η αίσθηση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις συνεργασίας με την αιγυπτιακή κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και στα κοινά συμφέροντα της Αθήνας με το Κάιρο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας