Χιλιάδες πολίτες κατά της καταστολής στη Νέα Σμύρνη-Σκηνές αποτρόπαιης αστυνομικής βίας

624
κατά της καταστολής στη Νέα Σμύρνη

Θέμα χρόνου ήταν να βγει στους δρόμους ο κόσμος της περιοχής, μετά το νέο επεισόδιο στο επαναλαμβανόμενο όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών, με τη σιωπηρή ανοχή – αν όχι συγκάλυψη – των συστημικών ΜΜΕ.

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα και μαζικά στην κεντρική πλατεία του δήμου, όπου το μεσημέρι έγιναν θεατές – κάποιοι υπήρξαν και θύματα – απίστευτης αστυνομικής βίας, από προπηλακισμούς μέχρι κυνηγητό και ξυλοδαρμούς, παρουσία οικογενειών με μικρά παιδιά και ηλικιωμένων.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ιστολόγια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν τη μαζικότατη πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, ενώ συνεχώς καταφθάνουν διμοιρίες από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ενώ ο κόσμος που προσπαθεί να ξεφύγει από το νέο ανελέητο κυνηγητό, ανασυντάσσεται στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταπάτησης των λαϊκών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πάνω από 1000 συγκεντρωμένοι ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σβηστούν τα πρόστιμα.

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, κατά την απρόκλητη επίθεση σε βάρος πολιτών το μεσημέρι, οι αστυνομικοί με το γνωστό επιθετικό ύφος εξουσίας που επιδεικνύουν, καθώς έχουν «ελευθέρας» από τους ανωτέρους τους, άρχισαν να γράφουν πρόστιμα, να προπηλακίζουν οικογενειάρχες, βγάλανε όπλα, φέρανε ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα και κυνήγησαν νεαρό που τράβαγε βίντεο!

Παρόμοιες εικόνες, κατά πως φαίνεται, διαδραματίζονται πλέον καθημερινά στις γειτονιές της πόλης. Ο κόσμος όμως πλέον καταγράφει ότι βλέπει, ότι ζει και ότι ακούει και δεν επαναπαύεται στο «μασημένο κουτόχορτο» που τους σερβίρουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Χθες βράδυ στα Πετράλωνα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας