Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη κατά υποχρεωτικότητας και εμβολιαστικών καταναγκασμών

717
Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ευρώπη

Στις διαδηλώσεις μετέχει σημαντικός αριθμός αριστερών, προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών και όχι μόνο ακροδεξιοί.

Οι ηγεσίες, όμως των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων όχι μόνο δεν μετέχουν αλλά και καταγγέλλουν και διαχωρίζουν σε εμβολιασμένους και μη, πράγμα που τείνει να μετατραπεί σε νέο «ταξικό» διαχωρισμό!!!

Κ.Μ

Κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη ενάντια στα νέα περιοριστικά μέτρα και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο (18 – 19/12/2021) προκειμένου να διαδηλώσουν ενάντια στις πρόσφατες αποφάσεις των κυβερνήσεών τους να εφαρμόσουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, lockdowns και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, μετά τις αναφερόμενες αυξήσεις των κρουσμάτων Covid.
Χιλιάδες ειρηνικοί διαδηλωτές διαδήλωσαν στο κέντρο των Βρυξελλών, στο Βέλγιο, την Κυριακή (19/12) για τρίτη συναπτή φορά κατά των ενισχυμένων περιορισμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.
Οι διαδηλωτές —ορισμένοι με πλακάτ που έγραφαν «ελεύθερη ζώνη», «Έχω πάρει τη σωστή δόση μου» και «φτάνει πια» – κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πρόσφατες εντολές της κυβέρνησης.
Στο περιθώριο της κινητοποίησης στις Βρυξέλλες έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια.
Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία και τη Βρετανία.

Διαδηλώσεις σε Βρετανία και Γαλλία

Χιλιάδες διαδηλωτές πορεύθηκαν στο Λονδίνο, στην Αγγλία, ώστε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τους τελευταίους περιορισμούς.
Πλήθος συγκεντρώθηκε κοντά στην πλατεία του Κοινοβουλίου κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμών και των εντολών που σχετίζονται με τον Covid μετά από αναφορές που ανέφεραν ότι εξετάζονται περαιτέρω μέτρα.Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς επιχείρησαν να συνοδέψουν μοτοσικλετιστή της αστυνομίας στην περιοχή γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Πορείες σε Αυστρία, Γερμανία και Ισραήλ

Διαδηλώσεις αναφέρθηκαν επίσης στη Βιέννη, καθώς και σε άλλες πόλεις της Αυστρίας το Σάββατο (18/12).
Κάποιοι έφεραν πινακίδες που έγραφαν «Οι άνθρωποι κλειδώνουν τους ανθρώπους, όχι ο ιός».
Πραγματοποιήθηκαν επίσης συγκεντρώσεις στις αυστριακές πόλεις Κλάγκενφουρτ, Ίνσμπρουκ και Λάιμπνιτς – εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη ισχύος του υποχρεωτικού εμβολιασμού τον Φεβρουάριο του 2022.
Διαδηλωτές κατά της υποχρεωτικότητας και των περιοριστικών μέτρων βγήκαν επίσης στους δρόμους στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, όπως Αμβούργο και Νυρεμβέργη.
europe_b.jpg
europe_e.jpg
europe_d.JPG
europe_f_1.jpg
europe_g.jpg
Ιταλία: Διαμαρτυρία υγειονομικών στον Ιατρικό Σύλλογο

Στη Ρώμη την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 ομάδα αντιεμβολιαστών γιατρών και υγειονομικών εισήλθε σε ξενοδοχειακή αίθουσα στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του Ιταλικού Ιατρικού Συλλόγου.
Οι μη εμβολιασμένοι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για την παύση τους από τον Ιατρικό Σύλλογο, φωνάζοντας «ντροπή» και «φασίστες».
Η συνεδρίαση διεκόπη και τα επεισόδια έληξαν μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Νέα σκληρά μέτρα για Omicron – Λίγοι οι θάνατοι

Τα κράτη σε όλη την Ευρώπη επέβαλαν εκ νέου σκληρότερα μέτρα για να ανακόψουν ένα νέο κύμα λοιμώξεων που φαίνεται να προήλθε από την παραλλαγή Omicron με την Ολλανδία να πρωτοστατεί επιβάλλοντας καθολικό lockdown.
Από τότε που εντοπίστηκε η παραλλαγή Omicron στα τέλη Νοεμβρίου 2021, έχουν αναφερθεί λίγοι θάνατοι, ενώ οι αρχές στη Νότια Αφρική δήλωσαν στις 17 Δεκεμβρίου ότι το ποσοστό νοσηλείας για την εν λόγω μετάλλαξη είναι περίπου το 1/10 από αυτό της Delta.
europce_c.jpg
austria_3.JPG
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε επτά θανάτους από το Omicron.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι η παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού έχει ανιχνευθεί σε 89 χώρες και τα κρούσματα που αφορούν την παραλλαγή διπλασιάζονται κάθε 1,5 έως 3 ημέρες σε μέρη με μετάδοση στην κοινότητα και όχι μόνο λοιμώξεις από το εξωτερικό .
Ο ΠΟΥ δεν παρείχε δεδομένα σχετικά με το ποσοστό νοσηλείας ή θανάτου από το τελευταίο στέλεχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας