”Χαριστική βολή” στην οικονομία-Τέλος οι τουρίστες & από το Ισραήλ

694
Τέλος οι τουρίστες & από το Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Jerusalem Post, η Ελλάδα ενδεχομένως να περιλαμβάνεται στις χώρες, όπου θα τεθούν υπό αυστηρή ταξιδιωτική προειδοποίηση από την Παρασκευή (6/8/2021). Στην ίδια λίστα με την Ελλάδα θα μπουν επίσης ΗΠΑ, Ιταλία και Βουλγαρία.

«Εάν εγκριθεί η εν λόγω απόφαση, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ισραήλ από αυτές τις χώρες θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Jerusalem Post. 

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις πορτοκαλί περιοχές, αλλά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα μόλις επιστρέψουν. Η καραντίνα είναι 14 ημερών αλλά η περίοδος αυτή μπορεί να περιοριστεί στις 7 ημέρες με δύο αρνητικά PCR τεστ.

Σύσταση προς τους Αμερικανούς τουρίστες 

Εν τω μεταξύ, τα ξημερώματα της Τρίτης (3/8/2021), τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν -μεταξύ άλλων προορισμών- και στην Ελλάδα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορoνοϊού.

Στη λίστα που ανακοινώθηκε με τις χώρες που εντάσσονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου περιλαμβάνονται επίσης η Ιρλανδία, το Ιράν και οι Παρθένες Νήσους και μια σειρά άλλων προορισμών, μεταδίδει το Reuters.

Στην κατηγορία 4 («αποφύγετε το ταξίδι») περιλαμβάνονται επίσης Λιβύη, Καζακστάν, Ανδόρρα, Μάλτα κ.ά.
Η ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τους συγκεκριμένους προορισμούς. Αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν οφείλουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας