Χαλκιδική: εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στη Σιθωνία

1321
Χαλκιδική

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στην Σιθωνία Χαλκιδίκης που καίει από τα ξημερώματα δασική κυρίως έκταση.

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ οι αρχές έχουν για προληπτικούς λόγους δώσει εντολή εκκένωσης στα σπίτια που βρίσκονται στον οικισμό Σάρτη κυρίως κάτω από το δρόμο, κοντά στο δάσος. Το μέτωπο της φωτιά εκτείνεται σε 3 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, υπήρξε εισήγηση για την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Κάμπος.

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας Πάρης Ντέμπλας. Χωρίς ρεύμα και νερό η Σάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από Βουρβού και από Σάρτη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι, κατακαίγοντας πευκόφυτη περιοχή, ενώ το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών oι οποίοι από τις πρώτες πρωινές δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη, ενώ στο σημείο πάνε ενισχύσεις και από άλλες περιοχές

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

 

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM» ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη […], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας