Χαλέπι: 11 νεκροί σε βομβαρδισμό από τζιχαντιστές και φιλοδυτικούς τρομοκράτες

1344
χαλέπι

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή όταν ρουκέτες έπληξαν το Χαλέπι, τη μεγαλούπολη που ανακατέλαβε ο στρατός της Συρίας, σύμφωνα με το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας βρίσκεται πολύ κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, προπύργιο τζιχαντιστών, όπου κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ, ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Μετά την ανακατάληψή του στα τέλη του 2016 από τις δυνάμεις του Άσαντ, το Χαλέπι γίνεται στόχος σποραδικών επιθέσεων τζιχαντιστών και φιλοδυτικών ανταρτών.

Το πρακτορείο έκανε επίσης λόγο για ισάριθμους αμάχους τραυματίες. Κατά την ίδια πηγή, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από μέλη οργανώσεων ανταρτών «που υποστηρίζονται από την Τουρκία».

Το φιλοδυτικό Συριακό Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν 20 ρουκέτες εναντίον διαφόρων συνοικιών στο δυτικό Χαλέπι. Εντούτοις, προσπαθώντας να υποβαθμίσει την εγκληματική επίθεση, ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν έδωσε διαφορετικό απολογισμό από ό,τι το SANA, μιλώντας για «τρεις άμαχους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, καθώς και πέντε μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας», που σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας