Χαλάνδρι: Το αντιφασιστικό κίνημα ακύρωσε την ουκρανική φασιστική φιέστα

2272
θύματα

Ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμμάτιζε για σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου η ουκρανική πρεσβεία στο Θέατρο Ρεματιάς, που της είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Χαλανδρίου. 

Επρόκειτο για δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τις οποίες θα προπαγανδιζόταν ο ουκρανικός εθνικισμός και θα αποδίδονταν τιμές στους Ουκρανούς φασίστες που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές στην περίοδο της κατοχής της ΕΣΣΔ από τη ναζιστική Γερμανία, στα 1941-44.

Η ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων προκάλεσε την αντίδραση της κίνησης Save Donbass Greece, της τοπικής πρωτοβουλίας πολιτών Χαλάνδρι ΕΝΑΝΤΙΑ και πολλών άλλων αντιφασιστών, υποχρεώνοντας τον φιλοκυβερνητικό δήμαρχο Σίμο Ρούσο να ανακαλέσει την άδεια πραγματοποίησής τους.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος και του κινήματος αλληλεγγύης προς τον λαό του Ντονμπάς, που αγωνίζεται ένοπλα κατά του ουκρανικού νεοφασισμού, τον οποίο στηρίζουν ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ και φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση. Παρά τις προπαγανδιστικές κορόνες της περί δήθεν αγώνα κατά της… άκρας Δεξιάς!

 

2 Σχόλια

  1. “Ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, υποστηριχθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει σκοπό να μετατρέψει τα κινήματα πολιτών σε διοίκηση, κάτι βεβαίως που θα συμβεί για πρώτη φορά.”
    ΒΗΜΑ, 2015

  2. Η εκδήλωση δεν είχε απλά την άδεια που παραχωρήθηκε, είχε την υποστήριξη υλική και άλλη για να πραγματοποιηθεί. Και αυτό θα έπρεπε να γράφεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας